Jandarma'dan trafik haftası etkinliği

Van'ın Erciş ilçesinde İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından öğrencilerle trafik haftası etkinliği düzenledi.

Van'ın Erciş ilçesinde bulunan Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı, Trafik Haftası kapsamında öğrencilere yönelik bilgilendirme etkinliği düzenledi. Yukarı Işıklı Mahallesindeki Kadir Rezzan Has İlkokulu önünde gerçekleştirilen etkinlikte, okul geçidi öğrencilerin güvenli geçişleri için hazırlandı.

Öğrencilere bayrak, balon, döviz gibi malzemeler dağıtılarak, trafik kuralları hakkında bilgilendirme yapıldı. Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, öğrencilere okul bahçesinde ve okulun önünde bulunan yaya geçidinde 'Karşıdan Karşıya geçme kuralları, Işık kuralları, Emniyet Kemeri, servis araçlarının kullanımı ve diğer genel trafik kuralları' konularında eğitim verdi. Öğrencilere trafikte dikkat etmeleri gereken hususlar hakkında bilgi verilirken, öğrencilerin trafikte daha bilinçli davranmaları ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri hedeflendi.


Erciş İlçe Jandarma Komutanlığı, trafik eğitim etkinliklerinin önemine vurgu yaparak, "Özellikle genç yaşta trafik kurallarını öğrenen ve benimseyen çocuklarımızın, ilerleyen yaşlarda trafikte daha dikkatli ve sorumlu bir şekilde hareket etmelerini amaçlıyoruz. Bu tür etkinliklerle trafik bilinci oluşturarak, geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızı trafik kazalarından korumayı hedefliyoruz" şeklinde ifadelere yer verdi.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme