• Haberler
  • Ekonomi
  • Uzman isim doların geleceğini açıkladı! Bu rakamları aşacak

Uzman isim doların geleceğini açıkladı! Bu rakamları aşacak

Ekonomist Evren Devrim Zelyut, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) M1 para arzı rakamlarına odaklanarak 'Merkez doları çıldırtacak' ifadesini kullandı ve TCMB'nin politikalarının yanlış olduğunu savundu. Ayrıca, Şimşek'in yanlış bir yola girdiğini belirtti ve dönülmezse doların 35 seviyesine çıkabileceğini iddia etti.

Uzman isim doların geleceğini açıkladı! Bu rakamları aşacak
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Zelyut “Para arzının bu kadar artması çok daha sert yükselişler getirecek. Bir ülkede para arzından daha fazla para basarsanız bu enflasyona neden olur” dedi.

Zelyut’un açıklamalarında konu başlıkları şu şekilde:

TBMM’ye sunulan teklifte KKM’de hazine desteği uygulaması, para basılması anlamına geliyor. Bu da enflasyonu çıldırtacak.

Muazzam açıklar para basılarak ve zam yapılarak kapatılmaya çalışılıyor. Bu zamlar enflasyonu tetikleyecek.

Keşke reformları sağlayacak bir program yapılsaydı. Vakit hala geç değil, yalnızca Körfez sermayesini değil Batı sermayesini de getirecek reformları hayata geçirebilirseniz halkın üstüne yüklenecek vergi yükünü hafifletebilirsiniz. Ama Batı sermayesi gelmezse, direkt yatırımlar olarak gelmezse halkın üstüne zamlar yağar, halk ezilir. Sadece Körfez’e yüzünüzü dönmekle bu olmaz.

Zamlar demek, TL’nin değer kaybı, doların değerinin yükselmesi demek. Bu 30’un kırılıp 35’e gidilmesine yol açacak.

25 milyar dolar 4 aylık dış ticaret açığı. Sizin yılbaşına kadar durumu çevirmeniz, yılbaşından sonra 30’un kırılıp 35’in karşımıza gelmesine netice verecek.

Mehmet Şimşek’in elini serbest bırakın, faizi bırakın arttırsın. Dış sermayede Batı’ya da dayansın. Zam ve vergi artışlarını ancak böyle önleyebiliriz.
Zelyut “Rezervlerdeki tükenişin bir sebebi de muhalefetin etkisiz kalması” dedi.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir. 

 

Bakmadan Geçme