Vanspor ve Erokspor'un zor sınavı

Şampiyonluğun son haftaya taşındığı 2. Lig Beyaz Grupta yarın oynanacak karşılaşmalarla 2023-2024 sezonu şampiyonu belli olacak. Vanspor galip gelip Esenler Erokspor mağlup olursa Vanspor şampiyon olarak direkt 1. lige yükselecek. Erokspor galip gelip şampiyon olursa Vanspor play-off'a kalacak. 

Ligin son maçında Bursaspor’la karşılaşacak olan Vanspor, sahadan galibiyetle ayrılarak şampiyon olmak istiyor. Grupta 80 puanla liderliğini sürdüren Esenler Erokspor’un rakibi Serik Belediyespor’da futbolcular alacaklarını tahsil edemediklerinden dolayı maça çıkmayacaklarını belirttiler.

TFF 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor, ligin son maçında deplasmanda Bursaspor’a konuk olacak. Cumartesi günü saat 15:00’da Bursa Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı; Fatih Tokail, Erkan Akbulut, Muhammet Ali Doğan ve Yunus Emre Çakar hakem dörtlüsü yönetecek.

Vanspor teknik direktörü Ümit Bozkurt, Bursaspor’u yenmek için sahaya çıkacaklarını belirterek, “Ligin son maçında deplasmanda Bursaspor’a konuk olacağız. Göreve geldiğimiz günden bu yana hedefimiz şampiyonluktu, son haftaya 78 puanla ikinci sırada girdik. Son maçımızı kazanarak liderin mağlup olması halinde şampiyon olacağız” dedi.

Takımının son haftalardaki performansından memnun olduğunu dile getiren Bozkurt, oyuncularının büyük bir disiplinle çalıştığını ve sahada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarına inandığını belirtti. Bursaspor maçının zorlu bir mücadele olacağını fakat takımının kararlılığıyla bu maçı kazanacaklarına olan inancını dile getiren Bozkurt, oyuncularının motivasyonunun yüksek olduğunu ve sahada ellerinden gelenin en iyisini yapacaklarını söyledi.

Ümit Bozkurt, takımının hücum gücüne güvendiğini belirterek, gol pozisyonları yaratma konusunda etkili olduklarını ve bu maçta da rakip kalede gol arayacaklarını ifade etti. Ayrıca, savunmada da dikkatli olup kalemizi gole kapatıp Bursaspor'un ataklarını orta sahada karşılayıp etkisiz hale getirmek için tüm önlemleri alacaklarını vurguladı.

Vanspor, teknik direktör Ümit Bozkurt önderliğindeki takımın özverili çalışmaları ve kararlılığıyla Bursaspor karşısında şampiyonluk için sahaya çıkacak.

BURSASPOR-VANSPOR KARŞILAŞMASI SEYİRCİSİZ OYANANCAK

Bursaspor Kulübü, Vanspor maçının seyircisiz oynanacağını belirterek, “Bursa İl Spor Güvenlik Kurulunun 02.05.2024 tarihinde yapılan toplantıda alınan 2024/05 karar gereği 4 Mayıs Cumartesi günü saat 15.00'da Yüzüncü Yıl Atatürk Stadyumu'muzdaki ACNTurk Sigorta Van Spor FK karşılaşmamız seyircisiz oynanacaktır” ifadelerine yer verdi. 

KARŞILAŞMAYI TFF CANLI VERECEK

TFF şampiyonluğun iki adayı Vanspor ve Erokspor takımlarının maçlarını TFF YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlayacak. 

Türkiye Futbol Federasyonu, 2. Lig Beyaz Grupta şampiyonluk mücadelesi veren Vanspor ile Bursaspor arasındaki müsabakayı canlı olarak yayınlama kararı aldı.

Türkiye Futbol Federasyonu, karşılaşmayı futbolseverlerle buluşturmak için TFF YouTube kanalı üzerinden canlı yayınlayacak. Bu sayede taraftarlar, maçı canlı olarak takip edebilecek ve heyecan dolu anlara ortak olabilecekler.

TFF ayrıca Vanspor’un grubunda liderlik koltuğunda oturan Esenler Erokspor ve Serik Belediyespor maçını da canlı verecek. 

Bakmadan Geçme