• Haberler
  • Spor
  • Serik Belediyespor ve Erokspor'un şike iddiaları bakanın masasında

Serik Belediyespor ve Erokspor'un şike iddiaları bakanın masasında

Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici, TFF 2. Lig Beyaz Grupta oynanan son hafta maçında U 19 takımıyla çıkan Serik Belediyespor, Esenler Erokspor maçında yaşanan şike iddialarıyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşkın Bak tarafından yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi verdi.

Ligde oynanan son hafta maçlarında lider Esenler Erokspor deplasmanda Serik Belediyespor'la oynadığı karşılaşmada şaibe olduğu gerekçesiyle deplasmanda Bursaspor'la karşılaşan Vanspor maçın 22. dakikasında sahadan çekildi. U 19 takımıyla sahaya çıkan Serik Belediyespor'u 6-0 mağlup eden Esenler Erokspor şampiyon olurken, Vanspor ligi ikinci sırada tamamlayarak play-off finalinde üst lige çıkma mücadelesi verecek.

Şike iddialarının araştırılması için Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Aşkın Bak tarafından yazılı olarak cevaplandırması için soru önergesi veren Gelecek Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici yaptığı açıklamada, “TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta son hafta maçlarının oynandığı 38. haftada, lider Esenler Erokspor ve Serik Belediyespor arasında oynanan maçta Serik Belediyespor sahaya U-19 takımıyla çıkmış; ve maç 6-0 Erokspor lehine sonuçlanmıştır. Bunun üzerine iki puan farkla ikinci sırada bulunan Vanspor duruma tepki göstererek Bursa maçına çıkmamıştır. Bu durum, kamuoyunda son haftalarda ligde şike yapıldığına dair iddiaları güçlendirmiştir” dedi.

Milletvekili Bilici soru önergesinde şu maddelere yer verdi;

1. TFF’nin olaylı maç hakkında herhangi bir açıklama yapmama sebebi nedir?

2. TFF, ilgili müsabaka hakkında herhangi bir soruşturma başlatacak mıdır?

3. TFF’ye ilgili müsabaka ile ilgili herhangi bir şikayette bulunmuş mudur? Bulunmuş ise TFF bu şikayetler üzerine hangi adımları atmıştır?

4. Serik Belediyespor yöneticileri, futbolcuları ve teknik ekibi hakkında devam eden bir soruşturma mevcut mudur? Şayet bir soruşturma mevcut değilse, soruşturma açılacak mıdır?

5. Son yıllarda TFF’ye karşı artan tepkiler odağında yer alan şike iddiaları, bakanlığınız tarafından araştırma konusu yapılmış mıdır?

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme