Vali Balcı okul inşaatlarını inceledi

Vali Ozan Balcı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Nurettin Aras ile birlikte inşaatları devam eden okulları yerinde görüp incelemek amacıyla farklı mahallelere ziyaretler gerçekleştirdi. Yüklenici firma yetkililerinden inşaatlar hakkında brifing alan Vali Balcı, eğitim altyapısına yapılan önemli yatırımlara dikkat çekerek okul inşaatlarının Van'ın her bölgesinde hızla ilerlediğini ifade etti.

Vali Balcı, yaptığı açıklamada, Van’da tamamlanan ve hizmete açılan yeni okullar hakkında bilgi verdi. Yapımı tamamlanan, 537 derslikten oluşan 111 yeni anaokulu, 264 derslikten oluşan 32 ilkokul, 76 derslikten oluşan 4 ortaokul ve 24 derslikten oluşan 1 lise tamamlanarak eğitim öğretime açıldı. Ayrıca halen inşaatı devam eden 56 derslikten oluşan 7 anaokul, 100 derslikten oluşan 4 ilkokul, 80 derslikten oluşan 4 ortaokul ve 72 derslikten oluşan 3 lise kısa süre içinde tamamlanarak faaliyete geçecek. Bunun yanı sıra, 16 derslikten oluşan Erciş Bilim Sanat Merkezi ve 16 derslikten oluşan Olgunlaşma Enstitüsü'nün de tamamlanma aşamasında olduğunu belirtti.

Vali Balcı, tamamlanan ve yapımı devam eden okul projelerinin Van’ın derslik sıkıntısını büyük ölçüde gidermeye katkı sağlayacağını vurguladı. En büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu, gelecek nesillerin ilim, bilim, fen, sosyal konularda kendini yetiştirmiş donanımlı gençlerin omuzlarında yükseleceğini belirterek, yeni okulların yarının geleceği, ülkenin umutları çocuklarımız için önemli birer eğitim yuvası olduğunu ve gelecek nesillere hayırlı olmasını dileyerek bu projelerde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Van’da yapılan okul inşaatları ve eğitim altyapısına yapılan yatırımlar, bölgedeki eğitime verilen önemi göstermektedir. Bu gelişmeler, çocukların daha iyi bir eğitim ortamında yetişmesine ve geleceğe daha umutla bakmasına katkı sağlayacaktır. 

Bakmadan Geçme