Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü'ne göre, Van ve çevresinde hava durumuyla ilgili önemli bilgiler açıklandı. Bölge genelinde hava parçalı ve az bulutlu olacak, ancak sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ve yer yer sis bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güneyli ve batılı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

Van Gölü'nde hava durumu da parçalı ve az bulutlu olacak. Rüzgar doğu ve kuzeydoğudan, öğle saatlerinde ise güneybatıdan 2 ila 4 kuvvetinde esecek. Dalga yüksekliği 0,25 ila 0,50 metre arasında olacak ve görüş iyi olacak, pus anında orta seviyede olabileceği belirtildi.

İl merkezlerinde ise sıcaklıkların Muş'ta 18, Bitlis'te 12, Hakkâri'de 14 ve Van'da 13 derece civarında olması bekleniyor. Özellikle Van'da mevsim normallerinin üzerinde sıcaklık olacağı gözlemleniyor.

Meteoroloji yetkilileri, bölgedeki dik yamaçlarda yüksek kar örtüsü olduğunu ve çığ tehlikesi bulunduğunu belirtiyor. Bu nedenle yetkililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulanıyor. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ve yer yer sis gibi olumsuzluklar yaşanabileceği için ulaşımda aksamalar ve görüş mesafesinde daralma gibi sorunlara karşı dikkatli olunması önem taşıyor.

Van ve çevresinde hava durumu parçalı ve az bulutlu olacak. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma, don olayı ve yer yer sis beklendiği için vatandaşların dikkatli olması gerekiyor. Sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyredecek ve rüzgar hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. Bölgedeki dik yamaçlarda çığ tehlikesi bulunduğundan yetkililerin ve vatandaşların tedbirli olması önem arz ediyor.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme