Van'da hava durumu nasıl olacak?

Meteoroloji 14. Van Bölge Müdürlüğü, Van ve çevresinin hava durumuyla ilgili tahminlerini açıkladı. Yapılan açıklamaya göre, bölge genelinde hava parçalı yer yer çok bulutlu olacak ve Van İlinin kuzeyi ile Hakkâri ilinin güney çevrelerinde aralıklı sağanak yağışlar bekleniyor. Hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor. Rüzgârın güneyden ve batıdan hafif, zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken, öğle saatlerinden sonra yer yer kuvvetli (30-50 km/sa) şekilde eseceği öngörülüyor.

Van Gölü içinse hava durumu tahmini şu şekilde: Parçalı ve az bulutlu bir hava bekleniyor. Rüzgârın batıdan ve güneybatıdan esmeye başlayacak ve sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde eseceği öngörülüyor. Göldeki dalga yüksekliği 0,25 ila 0,75 metre arasında olacak ve görüş iyi seviyede olacak.

İl merkezleri için ise günün en yüksek sıcaklıkları tahmin ediliyor. Muş'ta 21, Van'da 16, Hakkâri'de 15 ve Bitlis'te 14 derece sıcaklık öngörülüyor. Bu değerler mevsim normallerinin üzerinde seyredecek.
Bölgede yüksek kar örtüsüne sahip dik ve eğimli yamaçlarda yüksek sıcaklıkların devam etmesi nedeniyle çığ tehlikesi, kar erimeleri ve heyelan riski bulunuyor. Bu olumsuzluklara karşı tedbirli olunması gerekmektedir.

Rüzgârın öğle ve akşam saatleri arasında batıdan ve güneyden zaman zaman kuvvetli şekilde eseceği öngörülüyor. Özellikle yüksek ve dağlık bölgelerde fırtınamsı rüzgâr şeklinde etkili olabileceği belirtiliyor. Kuvvetli rüzgârın olumsuz etkilerine karşı dikkatli olunması ve gerekli tedbirlerin alınması önem taşıyor.
Van ve çevresindeki hava durumu tahminleri, bölge halkının ve ilgili kurumların bilgilendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Halkın meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı tedbirli olması ve meteorolojik uyarılara dikkat etmesi önemlidir.


 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme