Vanlı öğrencilere kitap desteği

Vali Ozan Balcı, ilk ve ortaokul kütüphaneleri için alınan 65 bin Türk ve Dünya Çocuk klasikleri kitaplarının tanıtım törenine katıldı. Vali Balcı yaptığı açıklamada, yapılan çalışmaların geleceğe yönelik önemli adımlar olduğunu belirterek, Vanlı çocukların bu çalışmalardan ileride faydalanacağını belirtti.

Selahattin Eyyubi Anadolu Lisesinde yapılan törende konuşan Vali Balcı, yaptıkları işlerin geleceğe yönelik tohumlar olduğunu ifade etti. Van'da 300 okul kütüphanesi inşa ettiklerini ve 4 milyon kitabı ilin kütüphanelerine kazandırdıklarını dile getiren Balcı, böylece Van'ın kitap bakımından Türkiye'nin en zengin ili haline geldiğini söyledi. İlçe kütüphanelerinin kitap sayısının 230 binden 460 bine çıkarıldığını, ayrıca, 11 bebek-çocuk kütüphanesinin tamamlandığını ve açılışlarının yapıldığını ifade etti.

Vali Balcı, okullarda 1 saat kitap okuma saati uygulamasının başlatıldığını ve yeni bir çocuk kütüphanesi ile kültür merkezi inşaatının devam ettiğini açıkladı. Çocukların hayallerini gerçekleştirebilmeleri için katkı sağlanmasının önemine değinen Balcı, çocuklara bu kitapları okumaları, başarılı olmaları ve hayallerini gerçekleştirmeleri için teşvikte bulundu.

Açılan etüt merkezlerinde öğrencilerin LGS (Liselere Geçiş Sınavı) ve üniversiteye hazırlanmalarına destek verdiklerini belirten Vali Balcı, bu amaçla 50 milyon TL harcama yapılarak materyal desteği sağlandığını söyledi. Balcı, tüm çocukların küçük de olsa bir kitaplığa sahip olması gerektiğini vurguladı.

Konuşmasının sonunda, kitapla ilgili faaliyetlerde emeği geçen herkese teşekkür eden Balcı, bu çalışmaların gerçekleştirilmesinde emeği geçen herkese minnettar olduklarını ifade etti.

Bakmadan Geçme