''Van sen ne ğoşsan''

Vanlı dostlarım, son yıllarda Van için çok gayret gösteriyorlar. Van'ın Kültürüne katkıları çok. Van'ın tanıtımında bayağı yol aldılar. Hani derler ya ''Gez Dünyayı, Gör Vanı'' diyecek kadar da iddialıdırlar, iddialıyız.

Vanlı dostlarım, son yıllarda Van için çok gayret gösteriyorlar. Van'ın Kültürüne katkıları çok. Van'ın tanıtımında bayağı yol aldılar. Hani derler ya  ''Gez Dünyayı, Gör Vanı'' diyecek  kadar da iddialıdırlar, iddialıyız.

 

Van Doğa harikası olan bir Kent konumundadır.  Sırtını Erek dağına yaslamış , yüzünü Turkuaz Gölüne dönmüş eşsiz Kıyıları Koyları ile Doğa tutkunlarına  güzellikler yaşatan Doğu Anadolunun kadim kentidir.

 

Van İnsanı kadirşinas ve eğlencelidir, Nice değerler yetiştirmiştir. Yazarlar Şairler Sanatcılar Sanaatkâr ve Devlet adamları. Bu değerlerin birçoğunu tanırsınız.

 

Ben yakın tarih ve günümüz değerlerinden de bahsetmek istiyorum.  Şu an Vanda olan olmayan değerli Vanlı dostlarıma hak ettikleri değeri vermek gerekir diye düşünüyorum.

 

Yakın zamanda yitirdiğimiz ve yaşayan Van'ın güzide insanlarına bir Vefa borcumuz var diyorum. 

 

Ticaret yapanlar, Kültürel yönden emek verenler, sosyal yaşamın renkli kişilikleri, Van'ın Sporuna emek verenler, Halk bilimine (Folkloruna) hizmet edenler, Van Türkülerini gün yüzüne çıkaranlar, Van yemeklerini tanıtanlar, Eğitim Öğretimin yürekli neferleri, Ressamları, Müzisyenleri, Basın Emekcileri, Van için gönüllü yardım sevenleri ve Van STK'ları.

 

Öyle değerlerimiz var ki tek tek anlatmaya kalksam satırlara sığmazlar. Ama , ben yakinen Tanıdığım  iki üç dostumdan bahsetmek de isterim. Son dönemler de Van için çok emek verdiler ve vermeye devam ediyorlar.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme