2 BİN ÖĞRENCİ TÖRENLE MEZUN OLDULAR

Van Yüzüncü Yıl üniversitesi'nin (YYÜ) değişik fakülte ve meslek yüksekokullarında eğitim öğretim gören yaklaşık 2 bin öğrenci kep fırlatarak mezun oldu.
YYÜ Rektörlüğü önüne çelenk konulmasıyla başlayan 2. grup mezuniyet töreni, YYÜ Atletizm Sahası'nda devam etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından bir konuşma yapan YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal, öğrencilere bol bol nasihat etti. Prof. Dr. Battal, “Sevgili gençler, tek doğrunun sizinki olmadığını sizden farklı düşünenler davrananlar da olduğunu bilmenizi ve bu farklılıkları kavga sebebi değil bir zenginlik olarak görmeniz gerekir. Birlik ve beraberlik içinde olduğumuz sürece bütün dünyaya huzur ve güvenin gelmesi için önemli katkılar sunabiliriz. Bu beraberliğin ancak katılımcı bir demokrasi içinde gerçekleşebileceğini, onun da olmazsa olmaz koşulunun hoşgörü olduğunu bilmenizi isterim” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Fen, Edebiyat, Eğitim, Veteriner ve Erciş İşletme fakülteleri, Gevaş MYO, Erciş MYO, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Van Sağlık Hizmetleri MYO ile Van Sağlık Yüksekokulu’nda dereceye giren öğrencilere birer plaket verildi. Plaket töreninin ardından öğrenciler hep birden kep fırlatarak mezun olmanın sevincini yaşadılar. Program, düzenlenen mezuniyet konseri de devam etti.

Bakmadan Geçme