• Haberler
  • 2 NİSAN DÜNYA VANLILAR GÜNÜ İZMİR TRT KENT RADYOSU'NDA

2 NİSAN DÜNYA VANLILAR GÜNÜ İZMİR TRT KENT RADYOSU'NDA

Gazetemiz yazı işleri müdürü ve köşe yazarı İkram Kali, İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan 19 Kasım Pazar günü saat 11.05'te İzmir TRT Kent Radyosu 'Aynadaki Biz' program yapımcı sunucusu gazetemiz yazarı Nejla Gülay'ın canlı yayında konuğu olacak. Turan ve Kali, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. yılını çeşitli boyutlarıyla anlatacaklar.

Hacı Yılmaz

Karabağlar Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan ve gazetemizin yazı işleri müdürü ve köşe yazarı İkram Kali İzmir TRT Kent Radyosu'nda yapımcılığını ve sunuculuğunu yazarımız Nejla Gülay'ın yaptığı "Aynadaki Biz" programına 19 Kasım Pazar günü saat 11.05'te konuk olacaklar. Turan İzmir'de gerçekleştirilecek 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü hazırlıkları ile bilgi verirken Kali,  kentimizin tarihi, kültürünün yanı sıra 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün anlam ve önemini radyo dinleyicileriyle paylaşacak.

"2 NİSAN DÜNYA VANLILAR GÜNÜ'NÜ ANLATACAĞIM"

Vansesi yazarı Nejla Gülay'ın TRT İzmir Kent Radyosu'nda hazırlayıp sunduğu programda Van'ın tanıtımını yapacaklarını belirten gazetemiz yazı işleri müdürü ve köşe yazarı İkram Kali "2 Nisan Dünya Vanlılar Günü yaklaştıkça heyecan ve Van'a olan ilgi artıyor. Nejla hanım değerli yazarımızdır. İzmir TRT Kent Radyosu "Aynadaki Biz" programında 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. Yılını duyurmak, Van'ı tanıtmak için bizlere yer verecek. Van'ın tanıtıma doğru anlatılmaya ihtiyacı var. Tanıtımın kötüsü olmaz. İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan kardeşim İzmir'deki 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü hazırlıklarını anlatacak. Bende 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nün amacını, içeriğini ve Van'ın kurtuluşunun 100. Yılını çeşitli yönleriyle anlatacağım. Ayrıca 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nde tüm Vanlıların bulundukları şehirde ayran aşı ve Van pastası yaparak eşine dostuna, komşusuna dağıtması çağrısında bulunacağım. Radyonun on binlerce dinleyicisine kültürümüzü, Van'ımızı anlatacağım. Van'ı ve Vanlıları seven Nejla hanıma bizleri programına konuk ettiği için Van adına teşekkür ediyorum" dedi.

 "2 NİSAN DÜNYA VANLILAR GÜNÜNÜ DÜNYAYA DUYURACAĞIZ"

Radyo yayını öncesi açıklama yapan İzmir Vanlılar Derneği Başkanı Ercan Turan, 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, "Vansesi gazetemizin yazarı Nejla Gülay hanımefendinin hazırlayıp sunduğu İzmir TRT Kent Radyosunun "Aynadaki Biz" programına bağlanarak, yapacağımız etkinlikler ile ilgili bilgi vereceğiz. TRT Kent Radyosu aracılığı ile Ege Bölgesi'nde Vanlılar ve Van dostlarına, sevgili İzmirlilere sesleneceğiz. 2018'de 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü ve Van'ın kurtuluşunun 100. yıl kutlamaları var. İnanın dernek olarak çok heyecanlıyız. 100. yıla yakışır etkinlikler yapmak için hem üyelerimizle, hem de kaymakam ve belediye başkanlarıyla görüşüyoruz. 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü projemiz İzmir'de her kesimde şimdiden çok büyük heyecan yarattı. Tüm ülkede Vanlıların Van dostlarının olduğu yerlerde 2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü kutlayacağız" dedi.

2 Nisan Dünya Vanlılar Günü'nü Konak, Karşıyaka meydanında kutlayacaklarını ifade eden Turan, "Van'dan da davetlilerimiz olacak. Etkinliklerde öncelikle kazanları kurup, Van damgalı kaplarda ayran aşı dağıtacağız. Yanında Van pastası ikram edeceğiz. 2 Nisan Dünya Vanlılar Gününde herkes eşine, dostuna, akrabasına ve arkadaşlarına kutlama mesajı çekecek. Evlerimizde ayran aşı yapılıp, komşulara dağıtılacak" ifadelerini kullandı.

Bakmadan Geçme