2 yeni anaokulu eğitime açıldı

Vali Ozan Balcı, yeni yapılan 111 anaokulundan İpekyolu ilçesindeki Sıhke Gölü Anaokulu ve Toprakkale Anaokulunun açılışlarını yaptı.

Anaokullarının çocukların eğitimine büyük katkı sağladığını belirten Vali Balcı, “577 derslikten oluşan 111 yeni anaokulumuzu tamamlayarak açılışlarını yapıyoruz. 7 anaokulumuzun da inşaatı devam ediyor. İnşallah onları da ağustos ayı sonunda tamamlayarak eğitime açacağız. Böylece Van'ımızın anaokulu sıkıntısını bitireceğiz. Hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Anaokulu açılışlarını mahalle sakinleri ve çocuklarla birlikte yapan Vali Balcı, sınıfları dolaşarak çocuklara da kitap hediye etti.

Anaokulları açılış programlarına Vali Yardımcısı Adem Balkanlıoğlu, İpekyolu Kaymakamı Abdulkadir Umut Kasman, AK Parti İl Başkanı Emre Güray, İl Milli Eğitim Müdürü M. Nurettin Aras, Gençlik ve Spor İl Müdürü Yalçın Özdemir, Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Afad İl Müdürü Mehmet Ulutaş, SGK İl Müdürü Abidin Göksoy, Defterdar Murtaza Kamar ve Mahalle Muhtarı Ali Kaya katıldı.
 

Bakmadan Geçme