• Haberler
  • Güncel
  • 2024-2028 yılı TRB2 Bölge Planı Çalıştayları başlıyor

2024-2028 yılı TRB2 Bölge Planı Çalıştayları başlıyor

TRB2 Bölgesi 2024-2028 Bölge Planı hazırlık çalışmalarını yürüten Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) Van, Bitlis, Hakkari ve Muş, illerinde TRB2 Bölge Planı Çalıştayları düzenliyor.

Burhan Ergin

Van, Bitlis, Hakkari ve Muş (TRB2) illerinde kamu kesimi, özel sektör, sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini geliştirmek, bölgedeki kaynakların yerinde, etkin kullanımını sağlayarak, yerel potansiyeli harekete geçirerek ulusal kalkınma plan, programlarında öngörülen ilke ve politikalarla uyumlu şekilde bölgesel gelişmeyi hızlandırmak ve bölgesel gelişmenin sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi kalkınmışlık farklılarını azaltmak için faaliyet gösteren Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı 2024-2028 yılı TRB2 Bölge Planı Çalıştayları düzenleyecek.

4 Ekim Salı günü Bitlis’te çalıştaylara start verecek olan DAKA, 5 Ekim Çarşamba günü Muş’ta, 10 Ekim Pazartesi günü Hakkari’de, 13 Ekim Perşembe günü Van’da son bulacak. DAKA tarafından yapılan açıklamada, “Paydaşlarımızla birlikte TRB2Bölgesi'nin 5 yıllık vizyonunu planlamak amacıyla bir araya geliyoruz” ifadelerine yer verildi.

 

Bakmadan Geçme