2024 yılı zirai hasatı başladı

Van ve ilçelerinde 2024 yılı hasat sezonunun başlamasıyla Tarım ve Orman İl Müdürü İbrahim Görentaş, Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) ve lisanslı depoculuk yapan müteşebbislerin sezona hazırlık çalışmalarını yerinde inceledi.

İl Müdürü Görentaş, hasat döneminin başlamasıyla birlikte bölgedeki zirai ve tarımsal faaliyetleri yakından takip ettiklerini belirtti. Yaptığı açıklamada, "Çiftçilerimizin tarlalarında ve TMO ile lisanslı depo işletmelerinde incelemelerde bulunduk. Hasat döneminin verimli geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını gördük. Çiftçilerimizin aylardır gece, gündüz, yağmur, çamur demeden ekimini, bakımını yapıp büyüttüğü ürünlerin artık hasat dönemine girmiş bulunuyoruz. Çiftçilerimizin binbir zahmetle yetiştirmiş olduğu ekinlerde verim kaybı yaşanmaması için bahar aylarından itibaren sahada çiftçilerimizle birlikte yapmış olduğumuz çalışmaların sonuna geldik. Hasat döneminde de dane kayıplarının en aza indirilmesi nakli ve depolanması konusunda çiftçilerimize gereken bilgilendirme yapılarak ürünlerinin verimli şekilde biçilip depolanması için müdürlüğümüz ve bağlı birimler koordineli olarak çalışmalarını tamamlayıp üreticilerimize gereken destek sağlanacaktır " dedi.

TMO yetkilisi yaptığı açıklamada, kurumlarının hasat sezonuna hazır olduklarını vurgulayarak, "TMO olarak çiftçilerimizin ürünlerini zamanında ve etkin bir şekilde değerlendirmek için her türlü tedbiri aldık. Lisanslı depoculuk faaliyetlerini yakından takip ediyor, üreticilerimizin mağdur olmaması için çalışıyoruz" ifadelerini kullandılar.

Lisanslı depo işletmecileri ise, bu yıl tahminlerinden daha yüksek verim beklentisi içinde olduklarını söyleyerek, "Geçen yıla göre ürün miktarımızın artması nedeniyle depo kapasitemizi genişlettik. Çiftçilerimizin ürünlerini güvenli şekilde depolayabilmesi için her türlü hazırlığı tamamladık" diye konuştular.
Görentaş, ziyaretleri sırasında çiftçilerle bir araya gelerek, hasat dönemindeki beklentilerini ve sorunlarını dinledi. Görentaş, "Çiftçilerimizin her türlü ihtiyacını karşılamak için tüm birimlerimizle seferber olduk. Hasat döneminin verimli ve sorunsuz geçmesi için yoğun çaba sarf ediyoruz" şeklinde konuştu.
Bölgedeki tarımsal faaliyetlerin yakından takip edildiği ve tüm paydaşların hasat dönemine hazır olduğu görüldü. Yetkililer, bu yıl yüksek verim beklentisi içinde olduklarını ve üreticilerin mağdur olmaması için gerekli tüm önlemleri aldıklarını vurguladı. 

Bakmadan Geçme