23 Nisan Etkinlikleri

Muradiye ilçesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan etkinlikler beğeniyle izlendi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi konferans salonunda Muradiye Anaokulu öğrencileri tarafından program düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan program, Anaokulu Müdiresi Hasine Barlak Akdemir’in günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapmasıyla başladı. Daha sonra minik öğrenciler tarafından şiirler okunarak etkinliklere geçildi. Öğrenciler tarafından hazırlanan çeşitli oyunlar ve tiyatro gösterileri valiler tarafından alkışlarla izlendi. Bu arada veliler öğrencilerin etkinliklerini cep telefonlarına kaydetmek isterken ilginç görüntüler oluşturdu. 
Minik öğrenciler tarafından hazırlanan etkinliğe İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Evren Kaptan, İlçe Emniyet Müdürü Hasan Gün, öğrenciler ve veliler katıldı. 

 

ÇOCUKLARIN ‘23 NİSAN’ DAYANIŞMASI 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Van İl Müdürlüğü bünyesindeki Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile sokakta çalışan çocuklar, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında resim sergisi düzenledi. 
Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Van İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan “Çocuk ve Gençlik” projesi kapsamında Sevgi Evlerinde kalan çocuklar ile sokakta tartıcılık, mendil satma, boyacılık ve cam silme gibi işlerde çalıştıkları tespit edilen çocuklar tarafından ortak stantlar açıldı. Müdür Yardımcısı Cahit Eldemir'in koordinatörlüğünde stantlarda sergilenen kaligrafik eserler, yoğun ilgi gördü. 
Çocukların açtığı stantları gezen Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve protokol üyeleri, eserleri bir bir inceleyerek çocuklardan bilgi aldı. Çocuklar ise kendilerini ziyaret eden Vali Bilmez’e porselen tabak hediye etti. 

 

VAN’DA '23 NİSAN FESTİVALİ' 
İpekyolu ilçesine bağlı Cumhuriyet Ortaokulu tarafından ’23 Nisan Festivali’ düzenlendi. 
Tüm yurtta coşkuyla kutlanan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van’da da düzenlenen etkinliklerle kutlanıyor. Cumhuriyet Ortaokulu tarafından düzenlenen ve velilerin yoğun ilgi gösterdiği ’23 Nisan Festivali’nde çocuklar gönüllerince eğlendi. Kermes eşliğinde düzenlenen festival; çocuklar tarafından oynanan yoğurt yeme, çuvalla zıplama ve halat çekme yarışmaları ile sona erdi. 
Festival sonunda bir açıklamada bulunan Okul Müdürü Seyithan Ekinci, "Büyük dünyanın küçük sahipleri olan çocuklarımıza Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk tarafından armağan edilen bu coşkulu günde bizler de okul olarak onları mutlu etmek istedik. Ülkenin geleceği olan çocuklarımızın bugünü doyasıya yaşamaları için elimizden geleni yaptık ve her zaman da yapacağız" dedi. 

Bakmadan Geçme