23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Türkiye'nin kurucusu ve önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından çocuklara armağan edilen 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Van ve ilçelerinde büyük bir coşkuyla kutlanacak. Van Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hazırlanan kutlama programı kapsamında çeşitli etkinlikler düzenlenecek. Kutlamalar, Valilik önünde gerçekleştirilecek törenin ardından Edremit Van Gölü Anaokulu bahçesinde devam edecek.

23 Nisan kutlamaları, yarın saat 10.00'da Valilik Önünde gerçekleştirilecek törenle başlayacak. Tören, Atatürk anıtına çelenk sunumu, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayacak. Bu anlamlı törende, çocuklar ve yetişkinler aynı coşkuyla bir araya gelerek milli bayramın önemini vurgulayacak.

Kutlamaların devamı saat 11.00'de Edremit Van Gölü Anaokulu bahçesinde gerçekleşecek. Bu etkinliklere çocuklar büyük bir heyecanla katılacak. Program, öğrencilerin günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmaları, şiirler, müzik dinletileri, halk oyunları gösterisi, anasınıfı öğrencilerinin sıra gecesi gösterisi ve tekvando gösterileriyle renklenecek. Ayrıca, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu şiir, kompozisyon ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerin ödülleri etkinliklerde takdim edilecek.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

Kutlama programı çerçevesinde, bazı kurumlar tarafından ikramlar, hediye dağıtımları, sürpriz etkinlikler ve çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Çocukların bayram coşkusunu en üst seviyede yaşamalarını sağlamak ve onlara unutulmaz bir gün yaşatmaktır.

Van Valiliği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamalarına tüm çocukları ve halkı davet etmektedir. Bu önemli bayramın, çocukların mutluluğunu ve geleceğe olan umutlarını pekiştireceği ve onlara milli değerlerin önemini anımsatacağı bir gün olması hedeflenmektedir.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, ülkemizin geleceği olan çocuklarımızın özel bir günüdür. Bu bayram, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara olan güvenini ve onlara verdiği değeri yansıtmaktadır. Her yıl olduğu gibi bu yıl da tüm Türkiye'de olduğu gibi Van ve ilçelerinde de bayram coşkuyla kutlanacak. Çocuklarımızın mutluluğu ve güvenliği için gerekli tüm önlemlerin alındığı bu kutlamaların, çocuklarımıza milli değerlerimizi sevdiren ve onları geleceğe hazırlayan anlamlı bir etkinlik olduğu unutulmamalıdır.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun

DÜNYA ÇOCUKLARININ TEK BAYRAMI

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açıldığı ve Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

23 Nisan'ın Milli Bayram Addine Dair Kanun, Birinci Büyük Millet Meclisi'nin açılışından tam bir yıl sonra, 23 Nisan 1337 (23 Nisan 1921) yılında kabul edildi, kanun 2 Mayıs 1337'de (2 Mayıs 1921) ise Ceridei Resmiye'de (Resmi Gazete) yayımlanarak yürürlüğe girdi.

İki maddeden oluşan kanunun birinci maddesinde, "Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk yevmi küşadı olan 23 Nisan günü milli bayramdır.", ikinci maddesinde ise "Tarihi kabulünden muteber olan işbu kanunun icrasına Büyük Millet Meclisi memurdur." ifadesi yer alıyor.

Atatürk, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmasına karar verilen 23 Nisan Bayramı'nı, 23 Nisan 1929 tarihinde çocuklara armağan etti. Böylece 23 Nisan ilk defa, 1929 yılında Çocuk Bayramı olarak kutlandı.

23 Nisan, 27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi.

23 Nisan, dünya çocuklarının sahip olduğu tek bayramdır. UNESCO, 1979 yılını "Çocuk Yılı" ilan edince, ülkemiz 23 Nisan bayramını dünya çocuklarıyla kutlamaya karar verdi. O yıl kutlamaya 6 ülke katıldı, ama 23 Nisan yıllar geçtikçe bütün dünya çocuklarının kutladığı uluslararası bir bayram haline geldi.

Bakmadan Geçme