• Haberler
  • 30 YILLIK SAHİL İŞGALİ BİTTİ, EDREMİT DENİZLE BULUŞTU

30 YILLIK SAHİL İŞGALİ BİTTİ, EDREMİT DENİZLE BULUŞTU

Edremit Belediyesi tarafından yaptırılan 'Sahil Bandı Projesi' Van Gölü kıyı şeridi törenle hizmete açıldı. Törende konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, 'Edremit Van denizine sırtını dönmüştü. Vatandaşlarla deniz arasına duvar örmüşlerdi. Vatandaşlarımız denizden faydalanamıyordu. Biz 2017 yılında bu gaspçıların, işgalcilerin yaptıklarına son verdik' dedi.

Vansesi Haber Merkezi

Yaklaşık olarak 16 ay süren çalışmaların sonunda hizmete açılan Edremit "Sahil Bandı Projesi" açılış programında sanatçı Yusuf Güney sahne alarak programa katılanları gece geç saatlere kadar söylediği şarkılarla coşturdu.

Edremit "Sahil Bandı Projesi" Van Gölü kıyı şeridi açılış programına, Ak Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar, Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Fazıl Tamer, Çatak Kaymakamı Hacı Asım Akgül, Saadet Partisi Van İl Başkanı Özay İlhan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, kamu kurum kuruluş temsilcileri, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Edremit "Sahil Bandı Projesi" Van Gölü kıyı şeridi açılış töreninde konuşan Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli 2016 yılının aralık ayında göreve geldiğini belirterek, vatandaşlarla deniz arasına örülen duvarları yerle bir ettiklerini söyledi.

"Edremit Van denizine sırtını dönmüştü"

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Edremit halkına hizmet etmek için gece gündüz çalıştıklarını belirterek, "Edremit'i turizm, kültür, sanat, spor ve gastronomi durağa yapacağız dedik. 2016 yılı aralık ayında göreve başladığımızda Edremit Van denizine sırtını dönmüştü. Edremit'i denizle birleştirmemiz gerekiyordu. Bunun içinde ilk yapmamız gereken şey bu kıymetli kardeşlerimizle, hemşehrilerimizle, bu kadim halkla bu denizi birleştirmekti. Vatandaşlarla deniz arasına duvar örmüşlerdi. Vatandaşlarımız denizden faydalanamıyordu. Biz bu gaspçıların, işgalcilerin yaptıklarına son vereceğiz dediğimizde bize 'buradan kimler geldi kimler geçti. Onlar yapamadılar da sen mi yapacaksın?' dediler. Bende dedim ki inanmış bir adamı neyle korkuta bilirsiniz? Bir gün 66-67 yaşlarında bir teyze beni ziyarete geldi. Dedim ki teyzem memnunmusun devletin duruşundan, otoritesinden, halimizden. 'Ben söylenene bakmam, yapılana bakarım. Bu sahilde ki işgalciler burada olduğu sürece bize ne söylerseniz söyleyin biz gördüğümüzü, biz bu sahildeki işgalcilerin varlığını anlarız' dedi. Mesajı aldım ve gereğini yapacağım dedim. O gün çalışmalarımıza başladık" dedi.

"30 yıllık işgali sabah 20 Şubat 2017 günü 09.00 itibariyle sona erdirdik"

20 Şubat 2017 sabahı Edremit sahilini işgalcilerin ellerinden aldıklarını belirten Çiçekli, "2 ay süren çalışma sonrası bir gece yarısı 200 personel, 30 iş makinesi ve yeteri kadar arkadaşımızla 30 yıllık işgalleri gece 04.00'dan sabah 09.00 itibariyle sona erdirdik. Vanlılar sabah uyandığında o işgalcileri gördü mü? Yapılabiliyormuş? Yapılıyormuş. Burada yaptığımız görev süresinde bu yaptığımız hizmeti en önemli hizmet olarak gördük. Bu yaptığımız işi başka işlere sıçrama olarak görmedik. Bu yaptığımız işte yarın Allah'a hesap vereceğiz kaygısı ile hareket ettik. Gecelerce kalkıp acaba daha neler yapabiliriz diye değerlendirmeler yaptık. İnanın biz ve mesai arkadaşlarımız öyle günler oldu ki gece 1'de 2'de evlerimize gittik. Bugün sizlere bu güzel hizmeti sunmanın haklı gururunu yaşıyorum" ifadelerini kullandı.

"Bu güzel hizmetleri Van'ımızla beraber bütün ilçelerimiz hak ediyor"

Törende bir konuşma yapan AK Parti Van Milletvekili Osman Nuri Gülaçar ise Edremit'in Van'ın kalbi olduğunu söyleyerek, "Eğer Van'ı bir vücuda benzetirseniz Edremit onun kalbidir. Cennetten bir köşe olan bu güzel Edremit'imiz böylesi güzel hizmetlere muhtaç kalmıştı. Ben Edremit halkı adına Atıf Beye yürekten teşekkür ediyorum. Bu güzel hizmetleri Van'ımızla beraber bütün ilçelerimiz hak ediyor. Dolayısıyla eğer Allah nasip ederse 2019 yılında yerel seçimlerimiz geliyor. Halkımız doğru yerden doğru kararlar vererek inşallah bu şehrin cennetten bir köşeye dönüşmesine, bu şehrin güzel bir şehir, diğer metropol şehirleri gibi hak etmiş olduğu yere gelsin ve bizde bundan gurur duyalım. Bu güzel hizmetlerde emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Kurdele kesiminin ardından tören havai fişek gösterisi ve sanatçı Yusuf Güney'in konseri ile devam etti.

Bakmadan Geçme