42 RESSAM 2. VAN SERGİSİ'NDE BULUŞACAK

Marmara Güzel Sanatlar Derneği Van Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla organize ettiği Sanat Dernekleri Platformunun düzenlediği 5. Sanat Buluşması 2. Van Sergisi ve Çalıştayı'na çeşitli illerden ve yurtdışından 42 ressam katılacak

Evren Doğruer

 

Marmara Güzel Sanatlar Derneği Sanat Dernekleri Platformunun 5. Sanat Buluşması 2. Van Sergisi ve Çalıştayı 22 Mayıs - 29 Mayıs tarihleri arasında Van AVM de gerçekleştirilecek. Sergi açılışı 22 Mayıs günü saat 18.00'de törenle gerçekleştirilecek. 42 ressamın sanat eserlerinin yer alacağı açılış sonrası etkinlikler 23-24 ve 25 Mayıs günleri çalıştay (canlı performans) ve gezi faaliyetleri ile devam edecek.

 

 

SANAT DAYANIŞMASI VAN'DA

Marmara Güzel Sanatlar Derneği tarafından Van Valiliği Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla organize ettiği "2. Van Sergisi ve Çalıştayı"na Uluslararası Ressam Dayanışması Derneği,  Trakya Ressam Dayanışması Derneği, Sayıların Yedi Rengi Derneği, Geleneksel El Sanatları Derneği, Galeri Mavisti Derneği destek veriyor.

 

 

15 İLDEN VE YURTDIŞINDAN 42 RESSAM KATILIYOR

Sergiye çeşitli illerden ve yurtdışından 42'si resim sanatçısı olmak üzere 46 katılımcı iştirak edecek. Sergide Antalya'dan 2, Aydın'dan 1, Ankara'dan 1, Balıkesir'dan 1, Edirne 'den 7, Elazığ'dan 2, İstanbul'dan 10, İzmir'den 3, Kahramanmaraş'dan 2, Konya'dan 1, Kırklareli'nden 2, Trabzon'dan 3, Van'dan 9, Zonguldak'tan 1, Hollanda'dan 1 ressam olmak üzere toplam 42 sanatçının 60'a yakın eseri 29 Mayıs'a kadar sergilenecek.

 

 

"Van'ın kültür sanat hafızasına ve kültürüne katkı sunacağız"

Van'da düzenlenen Marmara Güzel Sanatlar Derneği Sanat Dernekleri Platformunun 5. Sanat Buluşması 2. Van Sergisi ve Çalıştayı'nın Van'ın sanat ve kültür yaşamı için büyük önemi olduğunu söyleyen Marmara Güzel Sanatlar Derneği Başkanı Vanlı resim sanatçısı Cengiz Amiklioğlu sanat buluşmasıyla ilgili olarak gazetemize şunları söyledi: "Geçen yıl Van AVM'de düzenlediğimiz 1. Van Sergisi büyük ilgi gördü. Farklı şehirlerden Vanlı ve Van sostu ressamlar Van'a eserleriyle gelerek sanatsever Vanlılarla buluştu. Bu yıl Sanat Dernekleri Platformunun 5. Sanat Buluşması 2. Van Sergisine 42 ressam arkadaşımız 60'a yakın eserle katılıyor. Etkinliğimize birde çalıştay ekledik. Van'ın kültür ve sanat hafızasına kültürüne katkı sunmaya çalışacağız. Güzel kentimiz sanat ve kültür yüzüyle ön plana çıkmalıdır. Sergi ve çalıştayımızda Antalya'dan A.Faruk Taşdemir, Buurçin Taşdemir, Ankara'dan Ayşegül Türk, Aydın Ekrem Fırtına, Balıkesir Cengiz Amiklioğlu, Edirne'den Mehtap Kodaman, Müjgan Çevik, Çorbacı Nazmi, Metin Nergis Çanak, Ömür Metin Özlem, Anadol Şerife Bilgi,  Elazığ'tan Öznur Aksoy, Tahir Çelikbağ, İstanbul'dan Abdullah Tezemir, Arif Aydar, İnci Aydar, Kashmir Omar, Nehir Kılıç, Sevinç Lüleci, İzmir Ali İlikler, Turhan Karayağmurlar, (Ka) Ufuk Uzman Yılmaz, Kahramanmaraş'dan Şenay Alban, Ümit Parsıl,  Kırklareli'nden Faruk Güven Nurdan, Güven Kocaeli, Ümit Kan, Konya'dan Nurgül Başkılıç, Trabzon'dan Fatma Akca, İbrahim Akça, Van'dan Elif İlvan, Gökçen Şahmaran, Can Hüseyin, Ayça Melahat, Çevik Nazan, Oskay Recep, Orgun Saruhan, Yaman Seyhan Kalaycı, Turan Küçükpolat,  Zonguldak'dan İlknur Koçak,  Hollanda'dan Adri Van De Nieuvenhof eserleriyle yer alacaklar. Etkinlik kapsamında konuklarımıza Van'ı gezdirip tanıtacağız."

Bakmadan Geçme