5 THY PERSONELİ SERBEST

Mali'nin başkenti Bamako'da silahlı saldırganlar, lüks bir oteldeki 170 kişiyi rehin aldı.THY Personellerinden 5 rehinenin serbest bırakıldığı gelen haberler arasında...

 konuşan yerel yetkililer, Hamdallaye mahallesindeki Radisson Blu Otel'de yabancı uyruklu çok sayıda kişinin silahlı bir grup tarafından rehin alındığını söyledi.

AFP'nin haberine göre, Rezidor Otel Grubu'ndan yapılan açıklamada, iki saldırganın 140 müşteri ve 30 personeli rehin aldığı belirtildi. Ajansa konuşan bir güvenlik kaynağı, "Her şey yedinci katta oluyor. Cihatçılar koridorda ateş ediyor" dedi.

AA, çıkan çatışmada ikisi güvenlik görevlisi üç kişinin öldüğünü bildirdi. Diplomatik kaynaklar, rehineler arasında yedi Çinli'nin olduğunu belirtti.

"10 SALDIRGAN" İDDİASI

Reuters'a bilgi veren üst düzey bir güvenlik kaynağı ise otelde yaklaşık 10 saldırgan olduğunun tahmin edildiğini belirtti.

Polis, otomatik silah seslerininin duyulduğu 190 odalı otelin çevresinde güvenlik kordonu oluşturdu.

ABD ve Fransız büyükelçilikleri, Bamako'daki vatandaşlarını güvenli bir yerde beklemeleri konusunda uyardı.

 

Mali'de Ağustos ayında da Sevare kasabasındaki bir oteldeki 24 saatlik kuşatma ve rehin alma krizinde dört asker ve beş BM çalışanı hayatını kaybederken, dört saldırgan öldürülmüştü.

5 THY PERSONELİ SERBEST

THY rehin alınan 5 personelin serbest bırakıldığını açıkladı. Kurtarılan kabin memuru Kıvrak Habertürk TV'ye bağlanarak "asker ve polis odamıza girip bizi kurtardı" dedi.

 

THY rehin olan iki personelle diyalog halinde olduklarını ifade etti.

Yerel medya, saldırıda 9 kişinin öldüğü ve aralarında Fransızlar ile Belçikalılar'ın olduğu en az 150 kişinin de rehin alındığı bilgisini geçti. Saldırganların otele Allahuekber diye bağırarak girdiği belirtildi.
Otelin güvenlik müdürü, en az iki özel güvenlik personelinin saldırıda yaralandığını duyurdu.
Basın, rehin alınanlar arasında Fransız askerleri ile Air France çalışanları olduğunu aktardı.

Otel çevresinde konuşlandırılan Mali askerleri, halkı bölgeden tahliye ediyor. Al Jazeera televizyonuna göre saldırıyı gerçekleştiren El Kaide bağlantılı ve şeriat isteyen bir örgüt.

Bakmadan Geçme