50 BİN GENÇ VAN FESTİVALİNDE BULUŞACAK

Doğunun ilk ve tek gençlik festivali 'Gezgin Fest Van' 7- 9 Eylül 2018 tarihlerinde Van Gölü kıyısında, Gevaş Ada İskelesi'nde gerçekleştirilecek. İnterrail Turkiye & Hayal Kahvesi ortaklığında yapılacak festivale İran, Azerbaycan, Ermenistan gibi ülkelerin yanı sıra İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin farklı illerinden 50 bin kişinin katılması bekleniyor.

Burhan Ergin

 

İnterrail Türkiye (Avrupa Demiryolları İşletmeleri tarafından uygulanan, gezginlere ucuz ulaşım olanağı sağlamayı amaçlayan bir pas bilet uygulamasıdır. Aynı biletle, istenen yerde ve zamanda istenen trene binme olanağı sağlıyor) öncülüğünde düzenlenen 80 bin gezgin gencin katılması, 500 kişinin görev alacağı Gezgin Fest Van Festivali'nin son hazırlıkları profesyonel ekipler gözetiminde yapılıyor. 

Van'da ilk defa düzenlenecek ve sonraki yıllar geleneksel hale getirilmesi planlanan Gezgin Fest Van Gençlik Festivali'nde; sosyal yaşam alanları, oyun parkları, kütüphaneler, engelli çocuklarımızın eğlenebileceği parkurlar ve hayalini gerçekleştirmek isteyen insanların unutamayacağı 3 gün için hazırlıklar tamamlanıyor. İnsanı ve doğayı seven, hayvanlara şefkat gösteren, ''mutluluk paylaştıkça güzeldir'' felsefesini benimseyen insanların bir araya geleceği festival alanında Vanlı işletmeler de stant açarak hizmet verecek.

Gazetemizi ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürümüz İkram Kali ile görüşen İnterrail Türkiye Grup Başkanı Bestami Köse, Gezgin Fest Festivali ile ilgili açıklamalarda bulundu. Ziyarette Van Konak Turizm A.Ş. Genel Müdürü Rıdvan Aktaş'da hazır bulundu.

 "Önyargıları kırmak istiyoruz"

7-9 Eylül tarihleri arasında Van'da gerçekleşecek festivalin Van'ın tanıtımına, turizmine çok büyük katkılar sağlayacağını belirten İnterrail Türkiye Grup Başkanı Bestami Köse, Türkiye'nin faklı illerinde daha öncede bu tür organizasyonlar düzenlediklerini ifade ederek, "İlk defa Doğu bölgesindeki bir ilde festival gerçekleştireceğiz. Van halkından, turizm sektöründen böyle bir talebin gelmesi bizleri harekete geçirdi. Van'ın ulaşım imkanları, doğal güzellikleri, Vanlıların konukseverliği  geçmişte karavan, çadır turizmi kültürü olan ve kamp alanları ile Van Gölü gibi muhteşem doğa zenginliği, tarihi mekanlar, yeme içme alanları projemizi hayata geçirmede önemli etken oldu. 'Gezgin Fest Van' ile amacımız Van'ın tüm güzelliklerini  tanıtmak ve Türkiye'nin diğer şehirlerinden özellikle gezginleri, farklı yerleri keşfetmek isteyen insanları buraya getirmektir. Dünyada ve Türkiye'de Van'ı mutlaka görmek gerekir algısı yaratmak istiyoruz. Bu amaçla düzenleyeceğimiz festival ile Van'a ve doğuya karşı önyargıların kırılmasını sağlamak, buralarının güvenli huzurlu ve yaşanılabilir bir bölge olduğunu anlatmak ve buralarda sosyal, kültürel amaçlı büyük festivallerin, konserlerin yapılabildiğini somut olarak göstererek Van'ın ekonominse katkı sağlamaktır" dedi.

"Festivalde ünlü 24 sanatçı sahne alacak"

Albümleri rekor kıran, on binlerce dinleyicisi olan, konserleri çok büyük ilgi gören 21 ünlü sanatçının festivalde üç gün boyunca sahne alarak canlı performans sergileyeceğini belirten Köse, "Festivale katılan konuklarımız müziğe doyacaklar. Tek başına Van'a gelmesi mümkün görünmeyen sanatçıları Van'a getiriyoruz. Değerli Van halkıyla sinerji oluşturarak ses getirecek güzel bir festival yapmak istiyoruz Selçuk Balcı, Sena Şener, Emircan İğrek, Kurtalan Ekspres, Mohsen Mamjoo, Manga, Ahmet Aslan, Fatma Turgut, Pera, Can Gox, Timsahın Gözyaşları, Athena, Selda Bağcan, Kardeş Türküler, İlkay Akkaya, Teoman, Cem Adrian, Can Bonomo, Melek Mosso, Yener Çevik ve İlyas Yalçıntaş gibi değerli ünlü sanatçımız yer alacak" ifadelerini kullandı.

"50 bin kişinin katılmasını bekliyoruz"

Gevaş Ada İskelesi Ahtamara Tesisi alanında yapılacak festivale 50 bin kişinin katılmasını beklediklerini söyleyen Köse, "Festivalimiz Gevaş Ada İskelesi Ahtamara Tesisinde 120 bin metrekarelik bir alanda yapılacak. Yaklaşık 50 bin kişinin katılmasını bekliyoruz. İnsanlar oraya geldiklerinde müzik dinleyip, doğa ile buluşarak kamp yapacaklar. Festival süresince konserlerin yanı sıra kitap okuyabilecek, sosyal projeler gerçekleştirilecek. Ayrıca festivale katılanların film gösterisi izleyebileceği açık hava sineması tarzında bir alanımız olacak" dedi.

"5 bin İranlının festivale katılmasını bekliyoruz"

Festival biletlerinin internet üzerinde satıldığını ve çok büyük ilgi gördüğünü kaydeden İnterrail Türkiye Grup Başkanı Bestami Köse, "Festivale girişte üç çeşit bilet  alma imkanı sunuyoruz. İsterseniz çadırlı, isterseniz günü birlik, isterseniz de üç bileti bir arada satın alabiliyorsunuz. Kendi getirdikleri çadırlarda kalmak isteyen bir kişi 3 gün için konserler dahil 130 lira ödüyor. İkinci alternatifimiz yalnızca konserleri izlemek isteyenler içindir. Bütün konserlerin bilet fiyatı 110 liradır. Günlük olarak festivale katılmak ise 80 liradır. Bilet satışlarımız internet üzerinden devam ediyor. Biz buradan İranlılara bilet gönderiyoruz. Yaklaşık 5 bin İranlının festivale katılmasını bekliyoruz.  İstanbul'dan trenlerle Van'a gelecek olan 5 bin gezgin festivalimize katılacak. Şuan en yoğun katılım Diyarbakır, Batman, Şanıurfa, Mardin ve çevresinden var. Van'dan da güzel bir katılım var. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep illerimiz başta olmak üzere Karadeniz'den Akdeniz'e, Ege'den Marmara'ya, Güney Doğu'dan Doğu illerimize birçok ilimizden yoğun katılım bekliyoruz. Ayrıca komşumuz İran başta olmak üzere Azerbaycan, Ermenistan'dan gelecek gezginler festivale katılacaklar.

"Van oturma gecesi ekibi de sahne alacak"

Festivalde Van yemekleri standının yanı sıra Van türkülerinin geleneksel kıyafetler içinde seslendirildiği Van oturma gecesi ekibinin de sahne alacağını ifade eden Köse, "Festivalde vatandaşlarımız yiyecek, kişisel ihtiyaçlar konusunda her şeye çok rahatlıkla ulaşabilecekler. Bunun yanında Van yemekleri standının yanı sıra Van türkülerinin geleneksel kıyafetler içinde seslendirildiği Van oturma gecesi ekibi de sahne alacak. Van'ın yerel markaları stant açacak. 500 yakın deneyimli personelle 50 bin kişiye hizmet edeceğiz. Alana devasa konser sahnesi kuruyoruz. Konser alanını baştan sona çitle çevirdik. 200 özel güvenlik görevlisi görev yapacak. Dışarıda da jandarma ve polis ekipleri güvenliğimize destek olacak. Festival alanına kurulmak üzere 100 adet özel lavabo İstanbul'dan getirttik. Festival organizasyon ekibimiz daha önce Türkiye'nin faklı illerinde daha öncede bu tür organizasyonların düzenleyen bir ekiptir" diye konuştu.

 "Van'dan canlı yayın yapılacak"

Gezgin Fest Festivali'ne yerel basının yanı sıra ulusal ilgi göstereceğini ifade eden Köse şunları söyledi:  "Kanal D Van'dan canlı yayın yapacak. Van'da ilk etapta 5 yıl festival yapmayı ve 2020'de Tarkan'ı Van'a getirmeyi hedefliyoruz. Van için ne yapılırsa yapılsın azdır. Van'ın turizm, kültür ve sosyal olarak çok büyük potansiyeli var. Bizlere destek olan Van Valiliği ve Gevaş Kaymakamlığı başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Bu arada festival nedeniyle Van’da  turizm işletme belgeli ve belediye ruhsatlı yaklaşık 5 bin yataklı otelin şimdiden dolduğu belirtildi.

Ziyaretten dolayı İnterrail Türkiye Grup Başkanı Bestami Köse'ye teşekkür eden Yazı İşleri Müdürümüz İkram Kali, Van'ın kalkınmasına, tanıtımına, gelişmesine katkı yapan herkese Van'ın 81 yıllık ilk gazetesi, sesi, gözü ve kulağı ve buluşma adresi, olan Vansesi Gazetesi olarak destek olduklarını belirterek  Türkiye'nin ilgisini Van'a toplayacak Gezgin Fest Festivali'ne de destek olacaklarını söyledi.

Bakmadan Geçme