• Haberler
  • Güncel
  • 65 yaş üstü için uyarı! Bu saatten sonra dışarı çıkmayın!

65 yaş üstü için uyarı! Bu saatten sonra dışarı çıkmayın!

Bu sabah önemli bir duyuru yapıldı ve halka sıcak hava koşulları hakkında bilgilendirme yapıldı. Duyuruda, sıcaklıkların çok yüksek olacağı ve güneş altında dışarı çıkmanın riskli olduğu vurgulandı. Ayrıca, 65 yaş üstü vatandaşların sıcaklığın tehlikeli seviyelere ulaşması nedeniyle 18:00'a kadar dışarı çıkmamaları gerektiği ifade edildi.

65 yaş üstü için uyarı! Bu saatten sonra dışarı çıkmayın!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, hava durumuyla ilgili bilgiler paylaşıldı ve sıcaklıkların artmaya devam edeceği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün son değerlendirmelerine göre: Ülkemizin kuzeydoğu kesimleri parçalı bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Van'ın kuzey ve doğu ilçeleri yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer bölgelerin ise az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor."

Sıcaklıkların kuzey ve doğu kesimlerde mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise normallerin 2-4 derece üzerinde seyredeceği belirtilerek rüzgarın genellikle kuzeyden, zamanla Doğu Anadolu'nun güneydoğu kesimlerinde güneyden hafif, ara sıra orta kuvvette, Kuzey Ege kıyılarında, Doğu Akdeniz'in iç kesimlerinde Doğu Anadolu'nun batısında ve İç Anadolu'nun güneyinde kuzeyden yer yer kuvvetli (30-60 km/sa) eseceği ifade edildi.

Bakmadan Geçme