70 KIZ GENÇLİK KAMPINDA

Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından, "Haydi Gençler Kampa" ismiyle düzenlenen ücretsiz deniz kampı, kız çocuklarını ağırlamaya başladı.

Gevaş ilçesinde bulunan Gençlik Kampı Merkezi'nde, 13-15 yaş arası 70 kişilik gruptan oluşan kız çocuklarının bir hafta sürecek olan kampında, deniz etkinlikleri, geziler, sportif faaliyetler, el sanatları, tiyatro, müzik ve eğlence gibi faaliyetlerin düzenlenecek. Sabah saatlerinde 75. Yıl Spor Salonu önünden başlayan kamp yolculuğu yapılan sayım ile başladı. Genç kızlar, bir saatlik otobüs yolculuğunun ardından kamp hayatına ilk adımlarını attılar. Kampa girerken heyecanlanan genç kızlar, denetmenler eşliğinde malzemelerini alarak kamp hayatına 'merhaba' dediler.
 Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Aslan Sinir, geçen ay başlatmış oldukları "Haydi Gençler Kampa" adı altında düzenlenen ücretsiz deniz kampında bu dönem 13-15 yaş arası genç kız çocuklarını ağırlamaya başladıklarını söyledi. Sinir "Biz kurum olarak sadece hep erkek çocuklarımız bu tür kamplarımızdan yararlanmasını istemedik. Bunun için genç kız çocuklarımız için de böyle bir organizasyon düzenledik. Burada çok amaçlı faaliyetlerimiz var.  Çocuklarımızın boş vakitlerini okuyarak değerlendirmeleri amacı ile getirmiş olduğumuz kitaplar var. Ayrıca, deniz etkinlikleri, geziler, sportif faaliyetler, el sanatları, tiyatro, müzik ve eğlence gibi etkinliklerimiz olacak" dedi.

Bakmadan Geçme