ABB OSCAR özel ödülleri sahiplerini buldu

Anadolu Basın Birliği Van Şubesi tarafından düzenlenen 'Anadolu Basın Birliği (ABB) OSCAR Özel Ödülü' sahiplerini buldu.

Vansesi Haber Merkezi

Önceki gün büyük organizasyonla Büyük Urartu otelinde düzenlenen ABB Oscar Özel Ödülleri törenine Van Defterdarı Mehmet Durusoy, Van Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, Van Ticaret Borsası Başkanı Enver Menduhoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Nevzat İnanç Siyasi parti il Başkanları, Kamu Kurum ve kuruluşların amirleri, Oda Başkanları, STK temsilcileri, İş adamları, sanayici, esnaf, Basın mensupları ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış konuşmasını yapan eğitimci yazar Betül Orhan, günün anlam ve önemi hakkında kısa bir değerlendirme yaptı.

Anadolu Basın Birliği'nin yaptığı faaliyetleri gösteren slayt sunumundan sonra, Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, açılış konuşmasını yaptı.

Yazlık yaptığı konuşmada,  Anadolu Basın Birliği olarak yaklaşık altı ay önce Van Şube Başkanlığı görevine seçildiklerini belirterek, "Bu süre zarfında birkaç önemli çalışma gerçekleştirdik. Çeşitli etkinlikler yaparak, Anadolu Basın Birliği'nin Van'da güçlenmesini sağladık. Yaptığımız önemli projelerimizden biri ve geleneksel hale getirmiş olduğumuz; "Van'da akşam" temalı fotoğraf yarışması Van için önemli bir yere sahiptir. Bununla birlikte, sosyal sorumluluk çerçevesi dâhilinde hareket ederek, bize vermiş olduğunuz desteklerle, birçok başarılı çalışmalara imza attık. Bunun yanı sıra İlimiz ve Bölgemiz açısından hayatı önem taşıyan "ABB OSCAR özel ödülü" projesini daha çok önemsiyoruz.  Zira bu proje Van ilimizin yerel ve ulusal anlamında büyük katkı sağlayacaktır" diyen Yazlık; "Fazlasıyla önemsediğimiz bu projenin, hem ilimize hem de bölgemiz açısından, başarı kalitesini getireceğine inancımız tamdır. Anadolu Basın Birliği (ABB) Van Şubemiz ile Genel Merkezimiz tarafından ortaklaşa olarak yürüttüğümüz "ABB OSCAR özel ödülü" projesi, ilimizdeki başarılı kurum, kuruluş, STK'lar, Odalar, işadamı, Basın, siyasetçi, işletmeci vb. sektörlerini kapsadığını dile getiren Yazlık, ilk önce bölgemiz sınırları içerisinde bulunan illerle,  daha sonra Doğu ve Güneydoğu, akabinde ise, Türkiye'deki sektörlerle başarı seviyelerini değerlendirmek, yaptıkları hizmetlere kalite ve başarı getirebilmektir. Böylelikle, ilimizdeki sektörler kendi içerisinde değil, Türkiye çapında aynı sektörlerle tatlı bir rekabet içerisinde olacaklar. Bununla birlikte hizmet ve başarı kalitesi de artacaktır. Bu projede ki en önemli ayrıntı ise, Türkiye'de çeşitli alanlarda başarıyı yakalamış, kendi çapında marka haline gelebilmiş, en klas isimleri Van'a getirmektir.  Van ilimizde düzenleyeceğimiz ödül gecesinde "ABB OSCAR özel ödül"lerini almış olacaklar. Böylelikle Van ilimiz marka şehir haline gelmiş olacak. Bu proje Van ilimizi OSCAR'la özdeşleştirecek marka şehir haline getirecektir" dedi.

Bu organizasyona sponsor olan firmalara teşekkür ederek konuşmasına devam eden Anadolu Basın Birliği Van Şube Başkanı Ayhan Yazlık, "Geleneksel hale getirmeyi düşündüğümüz, "Anadolu Basın Birliği OSCAR özel ödül" töreni ile her yıl değişik klas isimler Van'a gelecekler ve böylece Van ilimizde bir hareketlilik olmuş olacak. Aksi bir durum meydana gelmediği sürece her yıl düzenli olarak ödüller Van'da takdim edilecek. Nasıl ki, Antalya'da "altın portakal" Adana'da "altın koza" ödül geceleri yapılıyorsa, Van ilimizde de "ABB OSCAR özel ödül" gecesi şenliği yapılacaktır. Proje çok büyük, çok zahmetli, ama imkânsız değildir. Sizlerin bize vereceği moral ve destekle, bu büyük projeyi kolaylıkla hayata geçireceğimizi düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Neden Van, Neden 4 ödül?

Bu programın  bir başka sebebi ise, ABB OSCAR özel ödülün startını Van'da vermek olduğunu belirten Ayhan Yazlık, "Bir kent için  önemli dört etken, sağlık, eğitim,  ekonomi ve Spor.  Sağlık olmazsa ise hayatın bir anlamı olmaz. Eğitim olmaz ise başarıyı yakalamak nerede ise imkânsız olur. Eğitimden yoksun bir toplum, yaşamdan mahrum bırakılmış bir millet demektir. Eğitim, ben'i, "biz" seni "siz" yapan ve herkesi "kendisi" olduğu kadar "başkası" olmaya da götüren bir araçtır. Bu nedenle eğitimi önemsiyoruz ve önemsemek zorundayız. Ekonomi olmazsa yaşam olmaz, refah olmaz, huzur ise asla olmaz.  Spor birlik ve beraberliğin bütünleşmesinde etkin rol oynayan bir dal, bu anlamda biz dört önemli unsuru ön planda tuttuk. İlk startımızı Van'da verdiğimizden, ilk ödüllerimizi de Vanlılara verelim diye düşündük. Bu ilk etkinliğimizde başlıca kriterlerimiz arasında; Ödül alacak kişi veya kişilerin diğerlerine örnek olması gerekir. Birincisi, yüzde yüz Vanlı ve yerli sermaye sahibi olması. İkincisi, en zor günlerde bile memleketini terk etmemiş olması. Üçüncüsü, devletine ihanet etmemiş olması. Dördüncüsü ise, insanlarla ilişkileri en üst seviyede olması. Bu ilk ödül törenimizde, bu hususlara önem verdik. Fazla ve farklı sektörleri ele almadık. İlk etkinliğimiz, ödül töreni ve proje tanıtımı olduğundan az ve öz olmasını istedik. Önümüzdeki altı aylık süreçte ise, birçok sektörleri ve Doğu Anadolu Bölgesinin tüm illerini ele alarak ödül törenimizi yine, Van'da yapacağız. Bizleri heyecanla dinlediğiniz ve ödül töreni gecemize renk katığınız için hepinize, Anadolu Basın Birliği Yönetimim adına teşekkür eder, şükranlarımı sunarım" dedi.

Daha sonra ABB OSCAR özel ödüllerini hak eden Van Perder Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Tasan, Akdamar Hospital Başhekimi Opr. Dr. Çağdaş Özgökçe, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin kırekin ve ilin en başarılı spor yazarı Rıdvan Can ödül törenin anlam ve önemine ilişkin birer konuşma yaptı.

Bakmadan Geçme