ABD BU HAMLENİN ALTINDA KALACAK

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin, ABD Başkanı Donald Trump'ın açıkladığı Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma ve ABD büyükelçiliğini Tel Aviv'den Kudüs'e taşıma kararına sert tepki göstererek, 'Amerika'nın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması yanlıştır. İslam dünyasından ABD'ye büyük bir tepki yükseldi. Amerika'nın bölgedeki hâkimiyeti sıfıra indi. Dolayısıyla Amerika verdiği yanlış kararlarla çöküşe geçti. Müslüman dünyası ABD'nin bu hamlesi karşısında birlik olacaklar ve ABD bu hamlenin altında kalacak' dedi.

Evren Doğruer

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bedri Gültekin beraberinde Merkez Yürütme Üyesi Arif Doğan, Genel Merkez yöneticisi Cafer Sincer ile birlikte gazetemizi ziyaret ederek, bölge sorunları hakkında bilgi alışverişinde bulundu.

“Amerika’nın bölgedeki hâkimiyeti sıfıra indi”

Örgütlenme çalışmaları kapsamında Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerini gezdiklerini belirten Gültekin, “Hem parti olarak yapacağımız çalışmaları anlatıyoruz, hem de gittiğimiz illerde toplumun kanaat önderleriyle bir araya gelerek, görüşlerini alıyoruz. Amerika’nın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıması yanlıştır. İslam dünyasında ABD’ye çok büyük bir tepki yükseldi. Amerika’nın bölgedeki hâkimiyeti sıfıra indi. Dolayısıyla Amerika verdiği yanlış kararlarla çöküşe geçti. Müslüman dünyası ABD’nin bu hamlesi karşısında birlik olacaklar ve ABD bu hamlenin altında kalacak. Parti olarak bu karar açıklandıktan sonra Türkiye’nin dört bir köşesinde gösteriler düzenleyerek, tepkimizi ortaya koyduk. Bu konuda üzerimize düşeni yapmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

“IŞİD terör örgütü bitti”

IŞİD terör örgütünün Suriye’de bittiğini ifade eden Gültekin, “Suriye’de bildiğiniz üzere IŞİD terör örgütü bitti. Irak ordusu önceki gün büyük bir resmigeçit töreni yaptı ve IŞİD’in tamamen bittiğini ilan etti. Suriye’de PKK ve IŞİD’in anlaşması sonucu bazı yerlerde var. Suriye’nin kuzeyinde durum şuan şudur. Amerika’nın bugüne kadar bin 400 TIR ağır silah vererek ve 14 askeri üs kurarak, desteklediği PKK var. Suriye topraklarının yaklaşık yüzde 25’ini kontrol ediyor. Onun hemen güneyinde de Suriye ordusu var. Yani bir taraftan Suriye ordusu, diğer taraftan Amerika’nın desteklediği PKK var.  Suriye’de bugünkü ortamın oluşmasında Türkiye’nin çok büyük günahı var. AKP’nin izlediği politika, ABD’nin dolduruşuna gelerek, birkaç hafta içerisinde ‘Şam'da Cuma namazı kılacağız’ rüyasıyla başlayan macerası PKK’ya devlet kurmakla sonuçlandı. Türkiye bundan sonra doğru adımlar atmazsa yarın öbür gün çok ağır faturalar ödeyeceği bir durumla karşılaşır” diye konuştu.

“Şam ve Ankara’nın el sıkışması gerekiyor”

Türkiye’nin Suriye ile el sıkışarak ortak hareket etmesi gerektiğini vurgulayan Gültekin, “Şam ve Ankara’nın doğrudan el sıkışması gerekiyor. Sayın Erdoğan’ın hemen ‘Esed’ deyişini bırakması gerekiyor ve 2010 yılı öncesi olduğu gibi Suriye yönetimiyle el sıkışarak, birlikte hareket etmesi lazım. Türk ordusu Suriye sahasına rahat bir şekilde girmelidir. Bu olduğu zaman PKK Suriye’de biter. Aslında terör sorunu kökten çözülecek bir noktaya gelmiştir. Türkiye, Suriye, Rusya, Irak arasındaki işbirliği bölgede devam eden terör sorununun bitmesi adına çok önemlidir. AKP hükümeti terör sorununu bitirmek için bu ülkelerle mutlaka birlikte yürümesi lazım. Dış politikamızı düzeltmemiz gerekiyor. Biz bunun için mücadele ediyoruz” dedi.

İmtiyaz sahibi Erdal Perihan, nazik ziyaretten duydukları memnuniyeti belirterek teşekkür etti.  

Bakmadan Geçme