ABD ne yaptığını biliyor Ya Biz?

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini alması ABD'yi rahatsız etti. Çünkü bu karar basit bir silah alış verişi değildir. Fakat, Türkiye'nin stratejik bir karar vermeye doğru gittiğinin işaretidir.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füze savunma sistemini alması ABD'yi rahatsız etti. Çünkü bu karar basit bir silah alış verişi değildir. Fakat, Türkiye'nin stratejik bir karar vermeye doğru gittiğinin işaretidir. Doğal olarak bunu en başta ABD fark edecekti. Onun için konunun gündeme geldiği günden bu yana ABD tarafı, ekonomik ve askeri ambargo tehditlerini art arda savuruyor. Son olarak ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Robert Palladino konuştu:

 

"S-400 (füzelerini) alması halinde F-35 programına katılımını gözden geçireceğimiz ve gelecekte muhtemel diğer silah satışlarını da riske atacağı konusunda Türkiye'yi açıkça uyardık. Ayrıca S-400'lerin alınması, "ABD'nin Hasımlarıyla Yaptırımlar Yoluyla Mücadele Etme Yasası" (CAATSA) kapsamında, bu alımda rol oynayan kamu kuruluşlarına, şirketlere ya da bireylere yönelik yaptırımları da gündeme getirecektir."

 

Aslında bu tehdit gerçekte, ABD'nin Türkiye'den ümidi iyice kestiği anlamına geliyor. Üstelik ABD'den gelen tehditler sadece bu konu ile sınırlı da değil. Trump, 14 Ocak 2019 günü yaptığı açıklamada "Eğer Kürtleri (PYD) vurursa, Türkiye'yi ekonomik yönden mahvederiz." demişti.

 

Açık düşmanlık başka türlü nasıl ifade edilebilir? Kısacası ABD ne yaptığını biliyor. Türkiye düşmanı politikasını kararlı olarak sürdürüyor.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme