ABD'nin füzelerle vurduğu Suriye'den ilk açıklama

Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldı.

Doğu Akdeniz'de bulunan 2 ABD gemisinden Humus yakınlarındaki Şaryat hava üssüne 50'nin üzerinde Tomahawk füzesi fırlatıldı. Saldırı sonucu hava üssünün kullanılamaz hale geldiği ve üst düzy komutanların öldüğü iddia ediliyor.

5 ÖLÜ, 7 YARALI

Füze saldırılarıyla ilgili açıklama yapan Humus Valisi Barazi, ilk gelen bilgilere göre 5 ölü, 7 yaralı olduğunu duyurdu. Kayıpların asker mi sivil mi olduğu konusunda bilgi verilmedi.

HAVA ÜSSÜNDE RUS ASKERLER VARDI

 

Üssün yakınlarında bulunun köyde sivil kayıpların olduğunu söyleyen Barazi, vurulan üste Rus askerlerin olduğunu belirtti.

ÜST DÜZEY 6 KOMUTAN ÖLDÜ

Suriye askeri kaynaklarının ise Tuğgeneral İsa Halil İbrahim'in de aralarında bulunduğu üs içinde görevli 6 üst düzey komutanın öldüğünü, 14 savaş uçağının da imha edildiğini duyurduğu iddiası var.

ÜS KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, üssün kullanılamaz hale geldiğini duyurdu. Gözlemevi aralarında bir rütbelinin de olduğu en az 4 Suriye askerinin öldüğünü iddia etti.

HUMUS VALİSİ: DEAŞ'IN YARARINA

Humus Valisi Talal el Barazi, "hava üssüne yapılan saldırının DEAŞ'in yararına olduğunu kaydetti ve "Üste kurtarma operasyonu sürüyor" dedi.

Kaynak: İnternethaber

Bakmadan Geçme