Açık rögarlar tehlike saçıyor

İpekyolu ilçesi Yeni Mahalle Keskin 1. sokakta yol kenarındaki üstü açık rögar hem kazalara davetiye çıkarıyor hem de tehlike saçıyor.

Hacı Yılmaz

 

Yeni Mahalle Keskin 1. Sokak'ta yolda, üstü açık bırakılan rögar kazalara davetiye çıkarıyor. Üstü açık bırakılan rögar, araç sürücüleri ve yoldan geçen yayaların tepkisini çekiyor. Sürücülerin sık, sık kullandığı yolda rögarın açık olması ve emniyet şeridinin olmaması da dikkat çekiyor.

Yeni Mahalle Keskin 1. sokakta yol kenarlarında kapakları olmayan rögar vatandaşların tepkisine neden oluyor. Vatandaşlar akşam saatlerinde karanlıkta fark edilmeyen üstü açık rögar nedeniyle kazaların meydana geldiğini belirterek sorunun biran önce çözülmesini istediler.

 

Bazı bölgelerde kırık olan, bazı bölgelerde ise hiç kapağı olmayan rögar çukurları yüzünden kazaların meydana geldiğini belirten mahalle sakinleri, sorunlu olan rögar kapaklarının biran önce tamir edilmesini veya yenileriyle değiştirilmesini, üstü açık olan çukurlarında kapatılarak tehlikenin ortadan kaldırılmasını bekliyor.

Çukur yüzünden sürücüler kaza yapmaktan son anda kurtulurken küçük çocuklarda büyük tehlikelerle karşı karşıya kalıyor. Açık ve kırık olan rögar kapaklarına karşı güvenlik tedbiri alınmamasına tepki gösteren Yeni Mahalle Keskin 1. Sokak sakinleri, Van Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin biran önce sorunu çözmesi gerektiğini söylediler.

Bakmadan Geçme