Acılar Hâlâ Taze

23 Ekim 2011'de 7.2 şiddetinde meydana gelen büyük Van depreminin 12. Yılında acılar hâlâ taze.

Fahrettin Yiğit

23 Ekim 2011’de 7.2 şiddetinde meydana gelen büyük Van depreminde 644 vatandaşımız hayatını kaybetmişti. 23 Ekim 2011 Saatler 13.41 . Vefat eden 604 can. Allah rahmet eylesin Ve tek umut, o soruda saklıydı; “Sesimi duyan var mı?” Cevapsız kalan soruları unutmayacağız… Deprem öldürmez, bina öldürür…23 Ekim 2011 Van Depremi’nin 10. yılında, hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımızı rahmet ve saygıyla anıyoruz. 
Van depreminin üzerinden 12 yıl geçmesine rağmen acıları taze olan bir şehirde olası depremler için önlemlerin alınmaması vatandaşları tedirgin ediyor. Geçtiğimiz günlerde Japon deprem uzmanı tarafından Van için deprem bekleniyor uyarıları akıllara yeniden büyük Van depremini getirdi.

VAN VE ÇEVRESİNDE DEPREM BEKLENİYOR

Türkiye’nin birçok bölgesinde halen depremlerin beklendiğini söyleyen Moriwaki, “Japonya ve Türkiye’de depremler sürekli oluyor. Doğu Anadolu Fay Hattı kırılmaya başladı. Bundan sonra Hatay’dan sonra Kıbrıs’ta veya denizin içerisinde kırılmalar olabilir. Onun haricinde Muş, Bitlis ve Van’a kadar olan bölgede ayrıca İzmir ve Marmara bölgesinde deprem bekleniyor. İzmir’de yakın zamanda deprem oldu ama İzmir’in kendisi daha kırılmadı. Ege tarafında genel olarak 7’nin altında 6.5 büyüklüğünde bir deprem bekleniyor” Demişti.
 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme