Adana kebabının sırrı Van'da çıktı

Ünlü oyuncu Alp Kırşan'ın sunumuyla düzenlenen 'Alp Kırşan'la bir yolculuk hikayesi' programında Adana kebapçısıyla yapılan ropörtajda kebabın sırrının Van'ın Norduz koyununda olduğu söylendi.

Ünlü oyuncu Alp Kırşan’ın sunumuyla NTV’de düzenlenen “Alp Kırşan’la bir yolculuk hikayesi” programı ile trenle Türkiye’yi geziyor, gördüğü şehirleri, gittiği yolları anlatıyor. Alp Kırşan’la bir yolculuk hikayesi programına konuk olan Adana Kebapçısı Mesut Hakim Yenigün, kebabın sırrının Van’ın Norduz bölgesinde yetişen Norduz koyununda olduğunu anlattı.

Programda yapılan anlatımda; Adana Kebapçısı Mesut Hakim Yenigün: “Şimdi Adana'da kebapçılı bilen eski müesseseler kıymayı makine ile çekerler ama hiç önemli değil yeterki oranını ve hayvanın kalitesi önemli yani burada önemli olan o.”

Alp Kırşan: “Buradaki bu kullandığımız hayvanlar nerede geziyor şu anda.”

Adana Kebapçısı Mesut Hakim Yenigün: “Van'da Gürpınar ilçesinden Norduz koyunu kullanıyoruz Norduz koyunu dünyada farklı yerde yaşayamayan tek ırk hayvan sadece o bölgede yaşıyoru. Bir derdim yok neden Norduz koyunu tekrar ediyorum dünyadaki bütün çift tırnaklı yiyebilen hayvanların tamamı 12 kaburgadır arkadaşlar bu hayvan sadece on üçtür dünyanın en büyük koyun üreticisi yeni Zelanda'dır oraya da götürmüşler yaşamadı bu hayvan bölgede o bölgenin adı Norduz'dur.” Şeklinde ifadelere yer verildi.

Kebapçı Yenigün’ün sırrı ile ilgili açıklama yapan Alp Kırşan, “Mesut bey yıllardır kebapçılık yapıyor. Sinema konusunda da hem meraklı hem de bilgili. Zaten işletmenin duvarları sanatçı resimleriyle dolu. Mesut beyden işin sırrını öğrenmek istedim. Hiç beklemediğim bir cevap aldım.

Mesut beye göre lezzetin sırrı etinde. Kullandıkları et ise sadece Van'ın Gürpınar ilçesinde yetişen Norduz koyunu. 

Mesut bey tüm çift tırnaklıların 12, Norduz'un ise 13 kaburgası olduğunu söylüyor. Bu koyun türü başka yerlerde de yetiştirilmek istenmiş ama beklenen sonucu vermemiş. Mesut bey sadece Van'da yetişen bu koyunun etini kullanıyormuş ve kebabının lezzetinin bu koyundan geldiğini söylüyor.” İfadelerini kullandı.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme