AK Parti Milletvekili Arvas bakanlarla görüştü

AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'u ziyaret ederek Van'ın ihtiyaç ve sorunlarını ileterek destek istedi.

 Vansesi Haber Merkezi

 

Adalet ve Kalkınma Partisi Van Milletvekili Abdulahat Arvas, Van'ın sorunlarını ve beklentilerini ilgili bakanlıklara taşımaya devam ediyor.

 

 Milletvekili Arvas, Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum görüşerek Van'ın ihtiyaç ve sorunlarını kendilerine iletti.

 

 VAN GÖLÜ HAVZASI TURİZM GELİŞİM BÖLGESİ İLAN EDİLSİN

Kültür ve Turizm Bakanı ile yapılan görüşmede Van'ın bütün zenginlik ve çeşitliliğe rağmen turizm altyapısının yetersizliği nedeni ile turizm sektöründen yeterli payı alamadığını, bölgeyi bugüne kadar tıkayan terör ve güvenlik kaygılarının ortadan kalktığını ifade eden Arvas, Bakan Ersoy'dan Van'ın turizm altyapısı ve tanıtımı için destek istedi.

 Van Gölü havzasının Turizm Gelişim Bölgesi olarak ilan edilmesi konusunu gündeme getiren Milletvekili Arvas, Van Gölü havzasına özgü bir destek paketi ile büyük ölçekli yatırımların önünün açılacağını söyledi. Tur operatörlerinin Van'ı programlarına dâhil etmesi ve bölge illerine seyahat etmek isteyen turistlere sigorta yapılması konusunu da gündeme getiren Arvas, kamu sigorta şirketlerinin bu konuda sorumluluk alması gerektiğini kaydetti.

 

 BAKAN TALİMAT VERDİ

Depremde ağır hasar gören ve kullanılmaz hale gelen Van Kültür Merkezi ve İl Halk Kütüphanesi Projesinin de yatırım programına alınması, Erciş'de tamamlanan Atakan Çelik Kültür Merkezinin tefrişatı ile Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğüne tahsis edilmesi, Ercişli Emrah ile Selvihan Kültür evinin yapılması gibi konuları Bakan Ersoy'a ileten Arvas'ın görüşmesinde Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan da hazır bulundu. Bakan Ersoy Arvas'ın gündeme getirdiği konular üzerine gerekli talimatları verdi.

 

ERCİŞ BELEDİYESİNE DESTEK VERİLSİN

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığında Bakan Murat Kurum başkanlığında yapılan görüşmede Erciş'e ait imar planı revizyonları, millet bahçesi, şehir içi aydınlatma, kentsel dönüşüm projesi kapsamında satışı yapılmayan dükkân ve ofisler ile TOKİ tarafından yapılması planlanan 2. Etap gibi birçok konu istişare edildi. Erciş Belediyesinin borç yükü nedeniyle hizmet edemediğini Bakan Kurum'a aktaran Milletvekili Arvas, özellikle araç, makine ve çöp konteyneri konularında destek verilmesini ve nakdi yardım yapılmasını istedi.

 

KAPALI OTOPARK YAPILSIN

Milletvekili Arvas, TOKİ tarafından, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığına devir edilen eski Van Devlet Hastanesi alanın Millet bahçesi olarak projelendirilmesinde bahçesinin altına otopark yapılması konusunda Bakan Kurum'dan destek talep istedi. Bakanlık bürokratlarının da hazır bulunduğu toplantıda, Bakan tarafından gereği için ilgili talimatlar verildi.

 

ULAŞIM SORUNLARI ÇÖZÜLSÜN

Van Milletvekili Abdulahat Arvas beraberindeki Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu TBMM'de Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile de bir araya geldi. Yapılan görüşmede Erciş ve Van'ın kara, deniz, hava ve demiryolu ulaşımları ile haberleşme sorunları ve ihtiyaçları görüşüldü. Çevre yolu ile ilgili devam eden imar uygulamalarında ikinci etabın askıda olduğunu aktaran Arvas, sürecin hızlandırılması ve yol yapım çalışmaları için destek istedi. Görüşmede Edremit çevre yolu, havaalanı kavşağı, karayolları kavşağı, üniversite kavşağı, Kuskunkıran tüneli ikinci tüp geçidinde yapılması ve Van Gölü'ne ihtiyaç duyulan balıkçı barınağı, yanaşma yerleri ile mevcut yatırımların bakım ve onarımları konuları aktarıldı.

Bakmadan Geçme