• Haberler
  • Ekonomi
  • AK Parti müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına zam müjdesi

AK Parti müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına zam müjdesi

Emekli seyyanen zam konusunda TBMM'de yaşanan tartışmalar devam ediyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin duyurduğu zam haberine, AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler'den yeni bir yorum geldi. Güler, çalışanların enflasyon karşısında korunması için çaba gösterileceğini söyledi. İşte ayrıntılar…

AK Parti müjdeyi verdi! Emekli maaşlarına zam müjdesi
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Emekli vatandaşlar seyyanen zam beklerken, konuyla ilgili açıklamalar peş peşe geliyor. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Habertürk’te katıldığı programda, TBMM Genel Kurulu’nda görüşülen memur ve emekli zammını içeren torba yasa teklifine ilişkin bilgiler verdi.

Kanun teklifinin 17 madde olduğunu belirten Abdullah Güler, kanun teklifinde 2 tane de geçici madde bulunduğunu kaydetti. Toplamda 31 maddenin Meclis Genel Kurulu’nda ele alınacağını aktardı. Meclis’ten geçmesinin ardından Cumhurbaşkanı’na sunulacak olan maddeler onaylanacak. Kanun teklifi maddeleri yapılan duyuru ile 17’den artarak 31 maddeye çıktı.

Temmuz ayında memur emeklilerine refah payı ve enflasyon farkına bağlı olarak zam verileceği bilgisi paylaşılmıştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak olan zam oranları da belli oldu.

Güler’in sözlerine göre Cumhurbaşkanı’nın verdiği talimat doğrultusunda Çalışma Bakanı, Maliye ve Hazine Bakanlığı ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı’nın da çalışmaları olduğu ifade edildi. Bu kapsamda yüzde 25 oranında zam yapılmasına karar verildiği açıklandı. Memur emeklilerin zam oranı yaklaşık yüzde 25 olarak belirlenirken, SSK ve Bağ-Kur emeklileri için de durum aynı şekilde oldu.

Bakmadan Geçme