• Haberler
  • Van Haber
  • AK Parti Muradiye İlçe Başkanı'na silahlı saldırı: 1 Şehit

AK Parti Muradiye İlçe Başkanı'na silahlı saldırı: 1 Şehit

AK Parti İlçe Başkanı İbrahim Vanlı'nın bulunduğu konvoya PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı.

Van'da referandum  çalışmaları kanaa bulanduı.  Van Muradiye'de e refernadum çalışması yapan AK Parti Muradiye İlçe Başkanı Vanlı'nın içerisinde bulunduğu araçlara  terör örgütü PKK tarafından uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı.

Açıkyol Köyü girişind eyapılan saldırıda İlçe Başkaı İbrahim  Vanlı'nın aracını takip eden otomobilde bulunan güvenlik korucusu olan yeğeni Adnan Vanlı şehit olurken araçta bulunan Güvenlik Korucusu Ahmet Akdemir yaralandı. Yaralı korucu Van YYÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.İlçe Başkanı İbrahim  Vanlı saldırıdan  yara almadan kurtuldu  Güvenlik güçleri bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için geniş çaplı  operasyon başlattı.

SALDIRIYA TEPKİ

Muradiye'de PKK tarafından gerçkeleştirilen saldırıda 1 Güvenlik Korucusubub şehit edilmesine  Van Güvenlik Korucuları ve Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ayhan Kahraman,  sret tepki gösterdi. 

Kahaman sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi: " Bu gece, Van ili, Muradiye ilçesi, Açıkyol Köyünde oturan Ak Parti İlçe Başkanı ve takip eden araçlara, köy girişindeki mezarlık içersinden tahminen iki terörist tarafından açılan ateş sonucu (kaleshnikov) konvoydaki araç içerisinde bulunan bir korucu şehit olmuş, bir korucu ise yaralanmıştır.Yaralanan korucunun hayati tehlikesi bulunmamaktadır.Şehidimize Allah'tan rahmet , yaralımıza acil şifalar diliyorum. Şerefsiz hain alçak PKK'yı lanetliyorum."

Bakmadan Geçme