Ak Parti'nin Van Büyükşehir Adayı Abdulahat Arvas

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 31 Mart'ta yapılacak mahalli idareler seçimi için partisinin belediye başkan adaylarını açıkladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına eski milletvekili Abdulahat Arvas'ı gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Van, Ankara ve İzmir’in de aralarında bulunduğu 48 ilin belediye başkan adaylarını açıkladı.  

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde siyasi partiler adaylarını açıklamaya başladı. Geçtiğimiz günlerde yapılan kamuoyu yoklamasının ardından Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayları Abdullah Zeydan ve Neslihan Şedal’ı açıklayan DEM Parti’den sonra AK Parti Van Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı için eski milletvekili Abdulahat Arvas’ı açıkladı. Arvas’a aday tanıtım toplantısında AK Parti Milletvekilleri Kayhan Türkmenoğlu, Burhan Kayatürk, İl Başkanı Emre Güray, Kadın Kolları Başkanı Havva Duran ve Gençlik Kolları Başkanı Muhammed Çalağan eşlik etti.

Ankara'da AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı'na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, belirlenen adayları tebrik ederek, seçim çalışmalarına başlamalarını istedi.

AK Parti Van İl Başkanlığından yapılan açıklamada “Partimizin kuruluşundan bugüne kadar değişik kademelerde bir çok görev alan son olarak da önceki dönem Milletvekilimiz olan Abdulahat Arvas Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Van Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız olmuştur. Teşkilatımıza ve Van halkına hayırlı olsun” ifadelerine yer verildi.

ABDULAHAT ARVAS KİMDİR?

Abdulahat Arvas, 27 Ekim 1969 tarihinde Erciş'te dünyaya geldi. Babasının ismi Cebrail, annesinin ismi Medine'dir. Abdulahat Arvas, Van İmam Hatip Lisesinden mezun oldu. Arapça dili ve Kur'an ilimleri üzerine medrese eğitimi aldı. Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi öğrenimi devam etmektedir. Abdulahat Arvas, sanayici ve işadamı olarak, Van, Adana ve Kocaeli Organize Sanayi Bölgelerinde bulunan üretim tesisleri Yönetim Kurulu Başkanıdır.

Ak Parti'nin Van Büyükşehir Adayı Abdulahat Arvas

Abdulahat Arvas, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Van kurucu Şube Başkanlığı, Önder İş Dünyası Sanayici ve İş Adamları Derneği (ÖNSİAD) Van Kurucu Şube Başkanlığı, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO) Disiplin Kurulu Başkanlığı, Van Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Kurul Üyeliği, Van Valiliği Mikro Kredi Sosyal Yardımlaşma ve Danışma Kurul Üyeliği, Van İmam Hatip Mezunları ve Mensupları Derneği (VİMDER) Yönetim Kurulu Üyeliği görevlerinde bulunan ARVAS, halen birçok iktisadi ve sosyal sivil toplum kuruluşunda faaliyetlerini sürdürmektedir.

27. Dönem milletvekili seçimlerinde Van’da AK Parti Milletvekili olarak Meclis’e girdi.
Çok iyi düzeyde Kürtçe, orta düzeyde Arapça ve Farsça bilen Abdulahat Arvas, evli 4 çocuk babasıdır. HABER: BURHAN ERGİN

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme