Akaryakıtta tarihi zam!

Akaryakıt üzerinde uygulanan özel tüketim vergisi oranı yeniden ayarlandı ve benzin ile motorin fiyatları litre başına yaklaşık 6 lira arttı.

Akaryakıtta tarihi zam!
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Özel tüketim vergisi (ÖTV) miktarları akaryakıt üzerinde artış gösterdi. Cumhurbaşkanı Kararı ile, Özel Tüketim Vergisi Tutarları Yeniden Belirlenmesi Hakkında yayımlanan karar Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, 95 oktan kurşunsuz benzin için litre başına alınan ÖTV tutarı toplamda 7,52 lira, 98 oktan kurşunsuz benzin için ise litre başına 7,99 lira olacak.

Motorin için litre başına 7,05 lira, LPG otogaz için ise 5,77 lira ÖTV alınacak. Bu kararla birlikte, motorin ve benzinde litre başına 5 lira artış oldu. Daha önce, benzinden litre başına 2,52 TL, motorinden ise 2,05 TL ÖTV alınıyordu. Bu zam, pompa satış fiyatına KDV dahil olmak üzere 6 lira olarak yansıdı. LPG fiyatlarındaki artış ise 5 lira oldu.

Önceki düzenlemeler öncesinde, İstanbul'da motorin litresi 26,32 lira, Ankara'da 26,80 lira, İzmir'de ise 26,97 liradan satılıyordu. Benzin litre fiyatı ise son zamdan önce İstanbul'da 28,05 lira, Ankara'da 28,53 lira, İzmir'de ise 28,63 lira seviyesindeydi.

ÖTV artışı sonrasında akaryakıt fiyatları gece saatlerinde güncellendi. Benzinin litre fiyatı 35,90 liraya, motorin ise 33,18 liraya yükseldi, otogazın fiyatı ise 15,91 lira oldu. Düzenleme kapsamında benzol, tuluol, ksiol, solvent nafta gibi ürünler ile madeni yağlama ürünlerinin ÖTV tutarlarında da değişiklikler yapıldı.

Bakmadan Geçme