• Haberler
  • Güncel
  • Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası Finali start aldı

Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası Finali start aldı

Van Valisi Ozan Balcı, Akıl ve Zeka Oyunları Van Turnuvası'nın final yarışlarının başlangıcını gerçekleştirdi. İlkokul ve ortaokul seviyesinde 103 öğrencinin mücadele ettiği turnuvada dereceye girenler, Van'ı Türkiye finallerinde temsil edecek.

Vali Balcı, yarışmaya katılan öğrencilerin masalarını tek tek dolaşarak başarılar diledi. Konuşmasında, "Spor Van projesini başlattık. Amacımız, herkesin bir spor dalıyla uğraşması ya da iyi bir izleyicisi olmasıdır. Spor Van projesinin yürütülmesinde emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Spora kıymet veren bir Vali olarak her çocuğun bir spor dalıyla uğraşmasını ya da bir spor dalının iyi bir izleyicisi olması gerektiğini belirterek spora tam destek verdik" ifadelerine yer verdi.

Vali Balcı, spora destek kapsamında yapılan çalışmalardan bahsederek, 300 okul bahçesine voleybol ve basketbol sahaları, 75 okulun bahçesine halı sahaları inşa ettiklerini ve amatör spor kulüplerine destek verdiklerini vurguladı. Ayrıca, okullara 50 milyon liralık spor malzemesi sağlandığını, 23 spor salonunun tamamlandığını ve içerisinde 5 kapalı spor salonunun bulunduğu sporcu fabrikasının tamamlandığını belirtti. Vali Balcı, ayrıca 13 yüzme havuzu ve ilçelere voleybol, basketbol, halı saha ve tenis kortunun bulunduğu komplekslerin yapıldığını ifade etti.

Vali Balcı, bu yatırımların Vanlı çocukların kısa, orta ve uzun vadede profesyonel spor dallarında büyük başarılar elde etmelerine olanak sağlayacağını söyledi. Çocuklara hedeflerine ulaşmak için azimle ve pes etmeden çalışmaları gerektiğini vurgulayan Vali Balcı, sporun önemine dikkat çekti.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme