AKP: ALLAH'A HAVALE EDİYORUZ

AK Parti Van İl Başkanı Abdullah Aras, Van’ı yeninden inşa etme seferberliğiyle birlikte TOKİ konutlarındaki başarılarının bazı kesimleri oldukça rahatsız ettiğini belirterek, “Biz onları varsa vicdanlarına, yoksa da ancak Allah’a havale ediyoruz” dedi.
TOKİ Konutları ile ilgili son günlerde bazı kesimlerce dile getirilen tartışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Aras, AK Parti’nin Van’ı yeniden inşa etme seferberliği ve beraberinde TOKİ konutlarındaki başarısının bazı kesimleri oldukça rahatsız ettiğini belirtti. Bu sebeple bazı kesimlerin bu başarıyı bilinçli bir şekilde gölgelemeye çalışarak, 'TOKİ konutları vatandaşa yüzde 50-60 karla dağıtıldı’, ‘TOKİ konutlarında su, ısınma ve elektrik sorunları varken neden teslim edildi” dediklerini ifade eden Abdullah Aras, “Birincisi TOKİ’nin Van’da yaptığı 100 metrekare afet konutunun maliyeti 110 bin liradır. Bunu Sayın Başbakanımız da açıkladı ve 'Ben özel indirim hakkımı Van için uygulattım ve 75 bin liraya düşürttüm' dedi. Şimdi konut maliyeti sadece konutun kendisiyle değil, yolu, çevre düzenlemesi, alt yapısı, sosyal donatıları gibi tüm eklentileriyle belirlenir. Bu nedenle kimse, kuru kuruya bayındırlık birim fiyatı üzerinden bilirkişilik yapmasın. O bilirkişiler de, çok iyi biliyor ki, gerçek budur. Ama işlerine gelmez, söylemezler. Dolayısıyla depremde karı düşünen sadece ve sadece bu kesimdir. Oysa yaraları sarmayı düşünen ise sadece Ak Parti’dir. Kaldı ki, en önemlisi bu konutlar, 75 bin lira sıfır faizle 2 yıl geri ödemesiz 18 yıl sabit taksitle vatandaşımıza verildi. Yani 2015 yılında ödenecek 347 liranın değeri ile 2033 yılındaki değeri aynı mı? Sadece reel enflasyon farklarını göz önünde bulundurduğunuzda, 20 yılda sıfır faizli 75 bin liranın bugünkü değeri 23 bin liraya tekabül etmektedir. Depremzede vatandaşımıza bu büyük desteğin ve avantajın ne anlama geldiğini herkes çok iyi biliyor. Şimdi bile bile bu güzelliklere kör bakmak, sağır kalmak kimi etkileyecek? Konut alanlar, hallerinden gayet memnun ve hiç kimse de mecburi almadı. Bilakis, depremde konutu sağlam olup ta, zarar görmeyen binlerce vatandaşımız ve bununla beraber yine binlerce kiracı vatandaşımız bu avantajdan yararlanmak için bizden yardım istiyor. Kısacası bu konutlara çok büyük bir talep var ve şu ana kadar yapılan konutların iki misli yapılsa bile, yine bu yoğun talebe yetmeyecektir. Yani herkes, neyin ne olduğunun çok iyi farkında ama tabi ki, bilinçli kör sağır oyunu oynayanlar için AK Parti Van’ı altın bile kaplasa yine boştur. Bir de işin üzücü tarafı, bu insanlar kendi aralarında da konutların çok avantajlı olduğunu konuşuyorlar ama dışarıda bunu konuşamıyorlar. Çünkü doğruyu söyleseler, kendi taraflarına ters düşecekler. Onların kısa gün kârı ancak bu tür boş propagandalar olsa bile, Ak Parti bunların gözünün önünde Van’ı yeniden inşa etti ve bunların gözünün önünde 2023’e taşıyor” diye belirtti.
Ak Parti’nin Van’a 5,5 milyar lira harcarken, Van Belediyesi’nin işini de yaparak şehrin su sorununu çözdüğünü belirten Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:
“Hem şehir içi içme suyu şebekesini yeniledi hem de 50 yıllık su sorununu çözdü. Onlar bunları konuşmazlar ama bu halk her şeyi biliyor. Bir diğer propaganda konusu olan bazı konutların su, elektrik ve ısınma eksikleri ile ilgili konusuna gelince, bu konuda bir defa Ak Parti bu konutları süs olsun diye yapmadı ve haliyle eksik te bırakacak hali yok. Ak Parti hiçbir konutu ne susuz, ne elektriksiz, ne de yakıtsız bırakmayacaktır. Bu konuda tüm konutlar aynı sorunu yaşamıyor, bazı konutlarda kısmi eksikler var. Bunlar için de çalışmalar son sürat devam ediyor. İlerleyen günlerde sorunlar tek tek çözülecektir. Hiç kimsenin bundan kuşkusu olmasın. Yani depremzede vatandaşımız, bu kışı sıcak yuvasında geçirsin diye bunca rekor düzeyde emek verildiyse, elbette bu emekler de boşa gitmeyecektir. Biraz sabırla tüm eksikler giderilecektir. Tabi, bu geçici eksiklerden komple başarısızlık neticesi çıkarmak isteyenlere hiçbir sözümüz yoktur. Biz onları varsa vicdanlarına, yoksa da ancak Allah’a havale ediyoruz.”

vanhaber, van, haber, van haber

Bakmadan Geçme