• Haberler
  • Güncel
  • Akşener, Erdoğan'ı partiler arası mutabakata davet etti

Akşener, Erdoğan'ı partiler arası mutabakata davet etti

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, grup toplantısından 23 Haziran İstanbul seçim sonuçları ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Akşener, Erdoğan'ı 'partiler arası mutabakata' davet etti.

Milli Gazetenin haberine göre Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 23 Haziran'da yenilenen İstanbul seçimini değerlendirdi. Akşener, seçimden önce Erdoğan'ın bebek katili Abdullah Öcalan'ın mektubunu dile getirmesini eleştirdi. Erdoğan'ı "Partiler arası mutabakat arayışına" davet eden Akşener, "Türkiye'nin bir an önce düze çıkması için sayın Erdoğan’ın partiler arası mukavemeti sağlamaya davet ediyoruz. Yürütme yetkisi Sayın Erdoğan’dadır. Mevcut siyasi anlayışını sürdürmek istiyorsa bu anlayışa son vermesi gerektiğinin farkında olmalıdır. Ya düzelteceksiniz ya ada millet bu düzene son verecek. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz." diye konuştu.

Akşener, "Masallar karın doyurmuyor Sayın Erdoğan. Liyakatli bir ekibi ekonominin başına getirin, bizi dinleyin" diyen Akşener konuşmasının devamında, "Ben bunlara kulak asmam' diyorsanız, bilin ki Türk milleti çaresiz değildir. AK Parti için o malum beste çalışıyor, kış geliyor, yani Winter is coming." dedi. 

Akşener'in konuşmasından öne çıkanlar şöyle: 
"Parti ayrımı yapmadan sinir uçlarıyla oynayan tavırlara rağmen milletimizin gösterdiği olgunluk her türlü takdirin üzerindedir. 

Özellikle 31 Mart'ta cumhur İttifakı'na oy verip 23 Haziran'da kararını değiştiren vatandaşlarımız demiştir ki; 'Ben milletim. İrademle birini seçtiysem bunu kimse değiştiremez. Bugün Millet İttifakı'nın adayına hukuksuzca müdahale eden kişi yarın öbür gün bana da yapar.' Bu olgunluk 23 Haziran'da bir demokratik dayanışmaya dönüşmüş, milletimiz iradesinin her şeyin üzerinde olduğunu bir kez daha ilan etmiştir. Bu seçimin kazananı hepimiziz ama az sayıda kaybedeni de olmadı değil. Onlar; mesela İstanbulumuza ihanet edenlerdir, şehri betona gömenler, İstanbul'dan haksız rant elde edinenlerdir, çalışmadan şehri haraca bağlayanlardır.

Akşener'den Bahçeli'ye: Mitili İmralı'ya atmışlar
İllet zillet diyerek, evde iş yerinde tarladaki gerçeği perdelemek istediler. 23 Haziran kimin eğri kimin doğru olduğunu gösterdi. İstanbul'a mitil atacağını söyleyenler bir baktık ki mitili İmralı'ya atmışlar. Bilgeler akil adam oldu, maskeler düştü. Bir belediye başkanlığı için Cumhurbaşkanı teröristbaşının mektubunu şehrettiler. Beka deyip takaya binip İmralı'ya gittiler. 23 Haziran bu aymazlığa tokattır. Haddinizi bilin demektir. Teröristten medet uman haysiyetiniz batsın demektir.

Damat ve iftiracı İçişleri Bakanı Soylu görevden alınmalıdır
23 Haziran seçiminde milletimizin mesajı şifreli değil açıktır. Milletimiz huzur, adalet, refah istiyor. Tek adam rejiminin bir yılda çöktüğünü gördük. Bu şekilde Türkiye yönetilemiyor. Teröristbaşı ile görüşmeler derhal sonlanmalı, açılıma teşebbüs edilmemelidir. Damat ekonomi bakanı, iftiracı İçişleri Bakanı görevden alınmalıdır. Ak Parti seçimlerden sonra demokratik tövbe edeceklerini söylemişler. Şimdi bu adımları atmalılar.

Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz
Ak Parti seçimlerden sonra demokratik tövbe edeceklerini söylemişler. Şimdi bu adımları atmalılar. Türkiye'nin bir an önce düze çıkması için sayın Erdoğan’ın partiler arası mukavemeti sağlamaya davet ediyoruz. Yürütme yetkisi Sayın Erdoğan’dadır. Mevcut siyasi anlayışını sürdürmek istiyorsa bu anlayışa son vermesi gerektiğinin farkında olmalıdır. Ya düzelteceksiniz ya ada millet bu düzene son verecek. Ya kendinizi yenileyeceksiniz ya da yenile yenile gideceksiniz.

Winter is coming sayın Erdoğan
Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi 1 yılını doldurdu. İhtiyaç kredilerinde yıllık faiz oranı yüzde 17,3’ten yüzde 26’ya yükseldi. Konut kredilerinde de durum aynı. İnşaat ve otomotiv sektörleri kan ağlıyor. Ekonomi adalet, demokrasi, hukuk, düzgün bir devlet yönetimi ister. Yoksa ekonomi düzelmez. Damadın masallarıyla seçimlere kadar geldiniz artık bıçak kemiğe dayandı. Buzdolabını ben getirdim, karnınızı ben doyurdum gibi söylemler karın doyurmuyor. Neredeyse Anadolu'ya İslamiyeti ben getirdim diyeceksiniz. Duble yol yaptınız diye ebediyen sizi iktidarda mı tutacağız. Masallar ve rakamlar milletin karnını doyurmuyor Sayın Erdoğan. Damadınızı ayak altından çekin, liyakatli birini ekonominin başına getirin. Türkiye’de artık yeni bir dönem başladı. Artık kış geliyor yani Winter is coming sayın Erdoğan. Çoğu gitti azı kaldı diyorum."

Kaynak: Milli Gazete

Bakmadan Geçme