Ali Erzincanlı Van'a geliyor

Şair Dursun Ali Erzincanlı, 7 Mart Perşembe günü Muradiye ilçesinde düzenlenecek olan program ile Vanlılarla buluşacak.

Şair Dursun Ali Erzincanlı, 7 Mart Perşembe günü Van’ın Muradiye Belediyesi tarafından düzenlenen “En Sevgiliye Şiir Dinletisi” konulu söyleyiş programına katılmak üzere 7 Mart Perşembe günü Van’ın Muradiye ilçesinde vatandaşlarla buluşacak. Serdar Tuncer’in katılımı ile düzenlenencek olan program 7 Mart Perşembe günü, saat 18.30’da ilçede bulunan Elit Düğün Salonunda yapılacak.

DURSUN ALİ ERZİNCANLI KİMDİR?

Dursun Ali Erzincanlı, 5 Mayıs 1969 tarihinde Erzurum'da doğdu. Şu an itibariyle 53 yaşında olan Erzincanlı, aslen Erzurumlu'dur. Çocukluğunu Erzurum'da geçiren Erzincanlı, ilkokul eğitimini Abdurraman Şerif Beygu İlköğretim Okulu'nda, orta ve lise eğitimini ise Erzurum İmam Hatip Lisesi'nde tamamladı. Edebiyat alanındaki merakını geliştirmek adına İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Arşivcilik Bölümü'nden mezun oldu.
Erzincanlı, eğitim hayatını tamamladıktan sonra Yönetmen Mesut Uçakan ile birlikte çalışarak sinema sektörüne adım attı. "Kelebekler Sonsuza Uçar" ve "Ölümsüz Karanfiller" gibi sinema filmlerinde sanat grubunda yer aldı. Radyo dünyasına da adım atan Erzincanlı, Moral Fm ve Radyo 15 gibi önemli frekansta 10 yıl boyunca programlarını sürdürdü. Şiirleriyle tanınan sanatçı, ülke çapında geniş bir kitle tarafından bilinir hale geldi. Radyo deneyimlerinin ardından Erzincanlı, televizyon dünyasına da adım attı. TRT1'de Ramazan boyunca yayınlanan 'Sahur Bereketi' programını sunarak televizyonculuk kariyerine yeni bir boyut ekledi. Ayrıca, oyunculuk performansını sergileyerek birçok dizi ve film projesinde yer aldı. Bazı diziler arasında "İskilipli Atıf Hoca," "Ölümsüz Karanfiller," "Veysel Karani," "Hazreti Rabia," "Diriliş Ertuğrul," ve "Barbaros Hayreddin: Sultanın Fermanı" bulunmaktadır.

Vansesi Haber
 

Bakmadan Geçme