Alpay Koçaklı ve Ahmet Eren Vanspor'da

Yeni sezon transfer çalışmalarını sürdüren Vanspor, Karacabey Belediyespor forması giyen başarılı sol bek oyuncusu Ahmet Eren ve Şanlıurfaspor forması giyen başarılı kanat oyuncusu Alpay Koçaklı ile anlaşmaya vardı.

2023-2024 Futbol sezonu hazırlıklarını sürdüren Vanspor, TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele edecek olan Karacabey Belediyespor’dan Ahmet Eren ve geçtiğimiz sezon play-off müsabakalarında şampiyon olarak TFF 1. Lige yükselen Şanlıurfaspor’dan Alpay Koçaklı’yı renklerine kattı.

Sol bek mevkiinde oynayan Ahmet Eren daha önce Trabzon İdmanocağı altyapı, Trabzonspor alt yapı, Trabzonspor U16, U17, U19, U21, 1461 Trabzonspor, Çankayaspor, Nevşehir Belediyespor ve Bursa ekibi Karacabey Belediyespor’da forma giydi.

26 yaşındaki Ahmet Eren futbol hayatında oynadığı 175 maçta 10 gol kaydedip, 4 asist yaparken, 11 bin 612 dakika sahada kaldı.

Kanat oyuncusu Alpay Koçaklı ise daha önce Karabükspor, Gaziantepspor, Alanyaspor, Adanaspor, Giresunspor, Sivas Belediyespor, Sakaryaspor ve Şanlıurfaspor’da forma giydi.

24 yaşındaki Alpay Koçaklı futbol hayatında oynadığı 140 maçta 26 gol kaydedip, 6 asist yaparken, 6 bin 951 dakika sahada kaldı.

Kırmızı Siyahlı temsilcimiz şuana kadar teknik direktör Mustafa Sarıgül’ün de takımda görmek istediği futbolculardan iç transferde Hasan Bilal, Şerif Doğan, Muhammed Ali Doğan, Furkan Saki ile anlaşırken, dış transferde Medeni Bingöl, Burak Kavlak, Bekircan Kara, Ahmet Ülük, Kerem Çağatay, kaleci Bekir Demircan, Erdem Seçgin, Abdulcebrail Akbulut, Harun Kavaklıdere, Ahmet Eren ve Alpay Koçaklı ile anlaşmaya vardı.

AHMET EREN KİMDİR?

Ahmet Eren 13 Ocak 1997 yılında Trabzon’da dünyaya gelmiştir. Orta saha mevkiinde oynayan Ahmet Eren futbola Trabzonspor altyapısında başladı. Kısa sürede başarılı bir performans sergileyerek Trabzonspor A takımında kadroya alındı.

Ahmet Eren, Erdoğdu Anadolu Lisesi ile Dünya şampiyonluğu yaşadı.

Ahmet Eren daha önce verdiği röportajda hayatına değinerek, “1997 yılında Trabzon’da doğdum. Üç kardeşiz, en büyükleri benim. Benden küçük iki erkek kardeşim daha var. Babam esnaf, annem ise ev hanımı. Babam gençliğinde amatör takımlarda uzun yıllar futbol oynamış. Futbola başladığında o dönemlerde idolü veya örnek aldığın futbolcular var mıydı? Futbola sekiz yaşında başladım. Bu yaşlardaki hemen her çocuğun bir idolü vardır, fakat benim hiç olmadı. Ben sekiz yaşından bu zamana kadar kendi tarzımı yaratmaya çalıştım ve bunda da başarılı olduğuma inanıyorum. Bu nedenle örnek aldığım futbolcu yok. Örnek alınacak futbolcu olmaya çalışıyorum. Bu günlere gelmemde en büyük emeği olan hocam Sadi Tekelioğlu’dur. Daha sonra ise Ali Kemal Yılmaz, Taner Yılmaz, İsmail Sivrikaya’yı sıralayabilirim. Bu hocalarımın sayesinde buralara kadar geldim. Hepsinden Allah razı olsun. Bu hocalarımın içinde Sadi Tekelioğlu'nun yeri bende ayrıdır” ifadelerini kullanmış.

ALPAY KOÇAKLI KİMDİR?

Futbola Devrek Belediyespor’da başlayan başarılı bir performans göstererek dikkatleri üzerine çeken Alpay Koçaklı, 2012 yılında Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Kardemir Karabükspor’un altyapısına transfer oldu. Karabükspor altyapı takımında forma giydikten sonra Tolunay Kafkas tarafından A takıma alınan Alpay, 2014 yılında 3 seneliğine profesyonel olarak sözleşme imzaladı. 2014-15 sezonunda 18 kişilik kadroya alınan Alpay, 30 Ekim 2014 tarihinde İnegölspor karşısında ilk resmi maçına çıktı. Oyunun tamamında sahada kalan ve başarılı bir performans sergileyen genç futbolcu Alpay, ilk golünü ise 23 Aralık günü oynanan MKE Ankaragücü maçında attı ve aynı maçta duran toptan bir de asist yaptı. Devre arası transfer döneminde Gaziantepspor takımına transfer olmuştur. Sırasıyla Alanyaspor, Adanaspor, Sivas Belediyespor, Giresunspor, Sakaryaspor, Sivas Belediyespor ve Şanlıurfaspor’da forma giymiştir.

Alpay Koçaklı ayrıca Milli takım U15,U16 takımlarında da forma giymiştir.  BURHAN ERGİN

Bakmadan Geçme