• Haberler
  • Spor
  • ALTIN DÖNEMİ KAPANDI YILMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

ALTIN DÖNEMİ KAPANDI YILMAZ DÖNEMİ BAŞLADI

Ligde son haftalarda sergilediği kötü performanstan dolayı puan kaybeden Silahtaroğlu Vanspor teknik direktör Erhan Altın ve sportif direktör Erkan Avseren ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Teknik direktörlüğe uzun yıllar Vanspor forması giyen Zeki Yılmaz getirildi.

Rıdvan Can

TFF 2. Lig Kırmızı Grupta mücadele eden Silahtaroğlu Vanspor ligin bitimine 2 hafta kala teknik direktör Erhan Altın ve sportif direktör Erkan Avseren ile yollarını ayırma kararı aldı. Ligin 36. haftasında sahasında 1461 Trabzonspor’a 1-0 mağlup olarak play-off umudunu şansa bırakan Kırmızı Silahlı temsilcimiz Erhan Altın ve Erkan Avseren’e verdikleri emekler için teşekkür etti. Vanspor teknik direktörlüğüne getirilen Zeki Yılmaz daha önce Vanspor, Adıyamanspor, Anadolu Üsküdar, Tatvan Gençlerbirliğispor, Silopispor gibi takımlarda teknik direktörlük görevini yürüttü. Zeki Yılmaz'ın yardımcılık görevini Bengin Çakay, Ogün Demir ve  kaleci antrenörü Atalay Kazancı yürütecek.

Kulüp tarafından yapılan açıklamada, “Silahtaroğlu Vanspor FK Teknik direktörlük görevini sürdüren Erhan Altın ve Sportif Direktörlük görevini sürdüren Erkan Avseren ile anlaşarak karşılıklı yollarımızı ayırma kararı alınmıştır. Bu güne kadarki emekleri için hocalarımıza teşekkür eder, kariyerlerinde başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.

Silahtaroğlu Vanspor Erhan Altın teknik sorumluluğunda oynadığı 16 maçta 7 galibiyet, 7 beraberlik, 2 mağlubiyetle 28 puan toplarken, rakip fileleri 20 kez havalandırırken kalesinde 14 gol gördü.

ZEKİ YILMAZ'IN KARİYERİ

Vanspor altyapısında futbol hayatına başlayan ve kaptan lakabıyla tanınan başarılı teknik adam Zeki Yılmaz, Yüksekova Belediyespor, Silopi Belediyespor, Siirt Jetpaspor, Ağrıspor, Batman Petrolspor, Zonguldakspor, Şanlıurfaspor, Şanlıurfa Belediyespor ve son olarak da futbola başladığı ilk göz ağrısı Vanspor'un başarısı için formasının hakkını verip ter dökerek noktaladı.  

ZEKİ YILMAZ KİMDİR?

1976 Van doğumlu olan Yılmaz, 1993 yılında Vanspor'da futbola başladı. 1996 yılına kadar Vanspor'da forma giydikten sonra, sırası ile Yüksekova Belediyespor, Silopi Belediyespor, Siirt Jetpaspor, Ağrıspor, Batman Petrolspor, Zonguldakspor, Şanlıurfaspor, Şanlıurfa Belediyespor olmak üzere 13 yıl dışarda futbol hayatını sürdüren Zeki Yılmaz, 2008 yılında Vanspor'a döndü.

Vanspor'da 3 yıl forma giyen Yılmaz, daha sonra futbola veda etti. 17 yıl profesyonel olarak futbol oynayan Zeki Yılmaz, 9 yıl da farklı 4 takımda takım kaptanlığı yaptı.

Futbol oynadığı takımlarda futbolculara ağabeylik yapan Yılmaz, büyük kaptan lakabını aldı. 2011 yılında futbolu bıraktıktan sonra, bir yıl sportif direktörlük yapan Yılmaz, daha sonra teknik direktör olarak yeşil sahalara döndü.

Vanspor'da 2 dönem Anadolu Üsküdarspor'da 2 dönem, Tatvan Gençlerbirliğispor'da 1 yıl, Adıyaman 154'te 1 yıl, Bağcılarspor'da 1 yıl ve Silopispor'da 1 yıl görev yapan Zeki Yılmaz, 2021-2022 futbol sezonu kalan maçları Vanspor'la anlaştı.

2016 sezonunda ligin son 4 haftasında ligde kalma mücadelesi veren Vanspor'un başına getirilen Yılmaz, o sezon Vanspor'u ligde tutmayı başarmıştı.

Bakmadan Geçme