Altın Markamız: Nur Tatar

''Türkiye'de eskiden şehirler, madalyalı sporcularıyla tanınırdı. Yaşar Doğu deyince Samsun, Mehmet Terzi deyince Eskişehir, Mehmet Yurda dön deyince Kars, gelirdi akla. Olimpiyat sporcusu vermek en büyük şerefti bir il için. Hele hele güreşçi vermişse çok daha itibar görürdü.

''Türkiye'de eskiden şehirler, madalyalı sporcularıyla tanınırdı. Yaşar Doğu deyince Samsun, Mehmet Terzi deyince Eskişehir, Mehmet Yurda dön deyince Kars, gelirdi akla. Olimpiyat sporcusu vermek en büyük şerefti bir il için. Hele hele güreşçi vermişse çok daha itibar görürdü. Türkiye'nin olimpiyatlarla imtihanı, bazen hüsran bazen sevinçlerle sürse de her olimpiyat serüvenini, büyükten küçüğe herkes heyecanla izler ve madalya getirecek sporcularıyla coşmanın hazzını arardı.

 

Olimpiyatlarda ağırlıklı olarak güreş branşındaki başarılarımız, 1988 Seul olimpiyatlarında Naim Süleymanoğlu'nun halterdeki 6 dünya, 9 olimpiyat rekoru kırarak elde ettiği büyük başarısıyla, artık güreş dışında değişik branşlarda da olimpiyat vizyonumuzun genişlemesini sağlamıştı. Londra 2012 de, ilk başlarda çok ümit vermeyen Türkiye, son haftaya girilirken atletizmde, olimpiyatlarda ilk kez elde edilen 1. ve 2. lik derecelerinin ardından, tekvandodaki başarıları yüzünü güldürdü ülkenin.

 

Nur Tatar'ın, finale kadar karşılaştığı tüm rakiplerini tek tek devirip, TRT spikerinin heyecanlı anlatışı duygularımıza tercüman olurken, Van da bir rüyasını daha gerçekleştirmenin gururu içindeydi. En sonunda ilimizin bağrından yetişmiş, olimpiyatlara verdiği, hem de bayan bir sporcusuyla ülkesine madalya kazandırmıştı. İnanılmaz bir başarıydı bu. Henüz, ne büyük bir başarı yakaladığımızın il olarak bugün için pek farkında olmasak ta, 19 yaşında bu başarıyı elde eden birinin, daha uzun yıllar bu ülkenin ve şehrin sporuna nice başarılar kazandıracağı çok aşikârdır…  ''

 

Diye devam eden 2013 yılında kaleme almış olduğum ''Olimpiyat Şerefimiz; Nur Tatar'' adlı yazımın üzerinden tam 4 yıl geçmiş, bu süre zarfında Nur, 2014 Avrupa Tekvando Şampiyonası ve 2016 Rio Olimpiyatlarından bronz madalya ile ayrılmıştı. Böylece katıldığı ikinci olimpiyattan da madalyayla dönen milli sporcumuz, son olarak bu parlak kariyerini 2017 G.Kore Dünya Şampiyonasında altın madalya alarak taçlandıran Nur Tatar, gerçek anlamıyla Türk sporunda tarih yazdı.

 

YAZININ DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Bakmadan Geçme