• Haberler
  • Ekonomi
  • Altında son fırsat diyerek duyurdu! Ekonomist isim altında yaşanacak yükselişi açıkladı

Altında son fırsat diyerek duyurdu! Ekonomist isim altında yaşanacak yükselişi açıkladı

Merkez Bankası'nın faiz oranlarını duyurması altın piyasasını salladı. Altın fiyatları ne olacak diye merak eden yatırımcılar için İslam Memiş'ten önemli açıklamalar geldi. İşte ayrıntılar…

Merkez Bankası’nın geçen hafta yaptığı faiz açıklaması piyasaları etkiledi. Yatırımcılar endişeliyken fiyatların daha da düşüp düşmeyeceği en çok aranan konulardan biri oldu. Yatırım yapmak isteyen birçok kişi uzmanların görüşlerine kulak veriyor. Altının tekrar yükseleceğini söyleyen İslam Memiş, altına girmek isteyenlere son fırsat uyarısı yaptı. İşte ayrıntılar…

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası faiz açıklamasının ardından piyasalarda oluşan durumu anlattı. Altın fiyatları gerilerken uzman isim altın yatırımcılarına son fırsat uyarısı yaptı. Fed Başkanı Powell’ın Cuma günü konuşmasına dikkat çeken İslam Memiş, beklenti ve fiyat hareketleri için her şeyin planlandığı gibi gittiğini belirtti.

Altında son fırsat diyerek duyurdu! Ekonomist isim altında yaşanacak yükselişi açıkladı

Geçen ay yapılan faiz açıklamasının sonrasında altın fiyatlarının uzun süreli bir gerileme trendine girdiğini ifade eden Memiş, rakamların 1890 desteğinin altına indiğini söyledi. Gerilemelerin Pazartesi gününden itibaren azalacağını dile getiren uzman isim, ilerleyen günlerde keskin bir şekilde durabileceğini vurguladı. İslam Memiş, “Özellikle Ağustos’un son günlerinde ons tarafında 1950’nin üstüne çıkacak yeni hamleler olabilir.” dedi.

Piyasalar hakkındaki yorumlarına devam eden İslam Memiş, “Zaman geldi" diyerek duyurdu. Toplantı sonrasında Powell’ın konuşmasına atıfta bulunan Memiş, her tür varlığın dolar karşısında değer kaybettiğini aktardı. Şimdi piyasalarda durumun değişeceğini söyleyen uzman isim dolar endeksinde bir düşüş olurken altın ve euro tarafında yeni artışların görülebileceğini ifade etti. 

Altında son fırsat diyerek duyurdu! Ekonomist isim altında yaşanacak yükselişi açıkladı

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme