Amatör içler acısı

Sevgili takipçilerim ve değerli Vansesi Gazetesi okurları 2013 yılında kaleme aldığım 'VAN AMATÖR SPORUNA DEĞER VERİLMİYOR' başlıklı köşe yazımın üzerinden geçen 6 yılın ardından Van amatör sporunu maalesef 2013 yılında nasıl bıraktıysak 2019 yılında tablo aynı durumda.

Sevgili takipçilerim ve değerli Vansesi Gazetesi okurları 2013 yılında kaleme aldığım 'VAN AMATÖR SPORUNA DEĞER VERİLMİYOR' başlıklı köşe yazımın üzerinden geçen 6 yılın ardından Van amatör sporunu maalesef 2013 yılında nasıl bıraktıysak 2019 yılında tablo aynı durumda. Bu yüzden Valilik başta olmak üzere Belediyeler, Amatör Spor Federasyonu (ASKF) amatör spor kulüplerine el uzatmalı. Sizlerle tekrar bu köşe yazımı paylaşıyor ve takdirinize bırakıyorum.

 

VAN AMATÖR SPORUNA DEĞER VERİLMİYOR

Van genelinde bir önceki sezon yaklaşık 40'a yakın Amatör Spor Kulübü faaliyet gösterirken, şimdi bu sayı 26'ya kadar düştü. Peki neden? Bu yıl 26 amatör takım mücadele edecek! Çok acı bir durum…

 

Amatör spora önem verilmesi gerekir. Neden mi?  Çünkü onlar üst liglere sporcu yetiştiren birer yuvadır. Van'ın sporunu en iyi yerlerde görmek istiyorsak, bu yuvalarda yetişen, küçük yaşta spora gönül veren sporcularımıza yatırım yapılması gerekir. Sonuç olarak tablonun tamamına baktığımızda, bugün Van'da yıldız olan tüm sporcuların yetiştiği yer Amatör Spor Kulüpleri değil mi?  Van'da Amatör Spor Kulüplerinin yapısal anlamda sağlam temeller üzerine oturtulması, kulüplerin çocuk ve gençlerin okul ve ailesi dışında, spor yaparak zamanını geçirebildiği toplumsal işlevi olan yerler olarak görülmesi de gerekmez mi?

 

Binlerce çocuk bu kulüplerde spor yapıyor. Bu kapsamda Van amatör kulüplerine önem verilmelidir. 

 

Ama nedense Amatör sporcularımıza destek olunmuyor. Büyükşehir Belediye statüsü olan bir şehirde amatör spor kulüplerimiz ilgi destek bekliyor.

 

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme