• Haberler
  • Yaşam
  • Amerika Gezileri Sırasında Görülmesi Gereken Tarihi Yerler

Amerika Gezileri Sırasında Görülmesi Gereken Tarihi Yerler

Özgürlükler ülkesi olarak bilinen Amerika, herkesin bir gün mutlaka görmesi gerektiği yerlerin başında geliyor.

Tropik sahilleri, devasa çölleri, birbirinden farklı kültürleri ve en önemlisi keşfedilmeye değer tarihi yerleri ile Amerika hayallerin ötesinde bir gezi deneyimi sunmakta. Peki Amerika Birleşik Devletleri’nin geçmişini gözler önüne seren tarihi yerler tam olarak nasıl keşfedilir? Köprüleri, sarayları, ikonik binaları, katedralleri ve müzeleriyle karşınızda görmeniz gereken Amerika tarihi yerleri karşınızda!

1.   Özgürlük Heykeli

Özgürlük Heykeli, ünü Amerika Birleşik Devletleri’ni aşan bir yapı konumunda. Amerika denildiği zaman akla ilk gelen şey olan Özgürlük Heykeli, New York’un Liberty Adası’nda yer alıyor. ABD’nin sembolü olan heykel, 1875 ile 1886 yılları arasında yapılmış. Toplamda 93 metre yükseklikte olan heykelin Amerikalılar tarafından yapıldığı düşünülse de aslında bir Fransız eseridir. Yapımında Eugène Viollet-le-Duc, Auguste Bartholdi, Richard Morris Hunt ve Gustave Eiffel’in yer aldığı heykel, ABD’nin kuruluşunun 100. yılına özel olarak Fransızlar tarafından armağan edilmiştir. Başında 7 kıtayı simgeleyen 7 köşeli bir taç, sağ elinde meşale ve sol elinde kitap bulunan heykel, inşa edildiği günden bu yana büyük bir ilgiyle ziyaret ediliyor. UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde yer alan Özgürlük Heykeli, Amerika’nın tarihi yerlerini görmek isteyenleri yılın her dönemi ağırlıyor.

2.   Beyaz Saray

Amerika’nın görülmeye değer tarihi yerlerinden biri olan Beyaz Saray, devasa büyüklüğü ve özel mimarisiyle öne çıkıyor. 1792 senesinde hummalı bir çalışma neticesinde yapımına başlanan saray, toplamda 8 yıllık süreç sonunda 1800’de hizmete açılmış. 5.100 metrekarelik alanı kaplayan Beyaz Saray, yapısı itibariyle ABD’nin simgelerinden biri olup aynı zamanda ülke başkanlarının resmî konuyu olarak hizmet veriyor. Ülke ve dünya gündemine ilişkin önemli kararların alındığı Beyaz Saray, tarihi öneminin yanı sıra sunduğu manzaralarıyla da dikkat çekiyor.

3.   Golden Gate Köprüsü

Amerika’nın tarihi yerleri arasında bulunan Golden Gate Köprüsü, ikonik görüntüsünün yanı sıra ülkenin ulaşımında önemli bir rol üstlenmekte. 1933’te temelleri atılan köprünün 4 yıl boyunca süren çalışmaların ardından hizmete açıldığı biliniyor. Toplam 2 bin 373 metre uzunluğa sahip olan köprünün yüksekliği ise 227 metre olarak kaydedilmiş durumda. Yapımında çelik malzemelerin kullanıldığı köprü, Irving Morrow, Charles Ellis ve Joseph Strauss üçlüsünün ortak eseridir. Kaliforniya Eyaleti’ne bağlı San Francisco’da yer alan köprü, tarihi öneminin yanı sıra turistik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Tarihi boyunca birçok sinema ve televizyon filminde kullanılan kırmızı köprü, Amerika gezileri sırasında mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri olarak öne çıkmakta.

4.   Ulusal Doğa Tarihi Müzesi

1910 yılında kurulan Ulusal Doğa Tarihi Müzesi, Amerika’nın geçmişini tam anlamıyla keşfetmek isteyenleri ağırlamaya devam ediyor. Müzenin hizmet verdiği bina, Marshall ve Hornblower isimli dünyaca ünlü firmaların tasarımlarıyla Neo-klasik üslupla inşa edilmiş durumda. İçerisinde 125 milyondan fazla eser ve belgenin bulunduğu Ulusal Doğa Tarihi Müzesi’nde hayvan, kayaç, fosil, bitki ve kültürel ögeler ziyaretçilerin beğenisine sunuluyor. Son derece büyük bir alan üzerinde hizmet veren müzede toplamda 1000 adet personel çalışmakta. Girişlerin ücretsiz bir şekilde yapılabildiği müze, Amerika’nın en çok ziyaret edilen yerleri arasında bulunuyor.

5.   Metropolitan Sanat Müzesi

Dünyanın en büyük müzelerinden biri olan Metropolitan Sanat Müzesi, 1870 yılından bu yana New York’ta hizmet veriyor. Ulusal Doğa Tarihi Müzesi ile birlikte en çok ziyaret edilen müzeler arasında gösterilebilen Metropolitan Sanat Müzesi kısaca “Met” ismiyle biliniyor. Central Park’a yürüyüş mesafesinde olmasından dolayı yılın her dönemi kalabalık olan müzenin daimi koleksiyonlarının toplamda 2 milyon olduğu tahmin ediliyor. 17 farklı bölümden oluşan müzede aynı zamanda geçici sergiler de tertip ediliyor. Avrupalı ve Amerikan sanatçılara ait eserlerin yanı sıra modern dönem ögelerin de sergilendiği müze oldukça geniş bir yelpazeyi kapsıyor. Klasik, Antik ve Eski Mısır eserlerinin de yer aldığı Metropolitan Sanat Müzesi’nde Afrika, Asya, Okyanusya gibi farklı kıtalara ait çeşitli belgeler de incelenebiliyor. Tarihi silah, kostüm, müzik aletleri, günlük kıyafetler ve eski paralar gibi eserlerin görülebileceği Metropolitan Sanat Müzesi, Amerika’nın tarihi yerleri arasında bulunuyor.

6.   Aziz Patrik Katedrali

Amerika Birleşik Devetleri’nin New York kentinde yer alan Aziz Patrik Katedrali, esasen bir Roma Katolik kilisesidir. New York’un başpiskoposluk merkezi olarak hizmet veren katedral, James Renwick imzasını taşıyor. Neo-gotik mimari tarzını çarpıcı bir şekilde gözler önüne seren Aziz Patrik Katedrali’nin 1858 yılında başlatılan çalışmaların neticesinde 1878’te hizmete açıldığı biliniyor. 2 adet çan kulesi, görülmeye değer mimari ögeleri ve sahip olduğu atmosferiyle Aziz Patrik Katedrali, Amerika gezileri sırasında mutlaka görülmesi gereken yerler arasında sıralanıyor.

7.   Chrysler Binası

New York’un tarihi yerlerinden biri olan Chrysler Binası’nın yapımına 1928 yılında başlandığı biliniyor. 2 yıl süren yapım çalışmalarından sonra 1930 yılında hizmet vermeye başlayan bina, 320 metre yüksekliği ile dönemin en uzun yapıları arasında gösteriliyor. Günümüzde yerli ve yabancı olmak üzere yüzlerce firmanın ofisine ev sahipliği yapan bina, New York’un her yerinden kolaylıkla fark edilebiliyor. Art Deco tarzı mimarisi, tarihi açıdan önemi ve sunduğu manzaralarıyla Chrysler Binası’nı ABD gezileri sırasında mutlaka görmelisiniz.

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme