• Haberler
  • Güncel
  • AMERİKA'DA YAŞAYAN VANLI GÜRBÜZ'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

AMERİKA'DA YAŞAYAN VANLI GÜRBÜZ'DEN ÖRNEK DAVRANIŞ

Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan, Umuduna Sarıl Grubunun yöneticisi Filiz Elçi Taşdemir ile birlikte Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (Van YYÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi gören Lösemili çocuklara moral ziyaretinde bulundular. Amerika'da yaşayan Vanlı Murat Gürbüz de maddi destek sağlayarak Mavi Fularlı Kadınlar aracılığıyla lösemili çocukları sevindirdi.

Evren Doğruer

Sosyal medyada bir araya gelen ve 15 bini aşkın üyesi bulunan Van Yemekleri Dostları Grubu Mavi Fularlı Vanlı kadınlar temsilcisi Nuran Demirhan ile Umuduna Sarıl Grubunun Yöneticisi Filiz Elçi Taşdemir lösemili çocukları ziyaret ederek, pijama, çamaşır, havlu, terlik, su, oyuncak ve ıslak mendil gibi çeşitli hediyeler dağıttı. Filiz Taşdemir palyaço ve kedi getirerek, çocukları eğlendirdi.

“Lösemili çocuklarımıza yardım elini uzattık”

Lösemili çocuklara güzel bir gün yaşattıklarını belirten Nuran Demirhan, “Bazen çevremizde olup bitenlerin farkında olmadan yaşarız. Oysaki etrafımızda verilen hayat mücadeleleri o kadar çok ki Filiz Elçi Taşdemir ile sosyal medya üzerinden tanıştım. Filiz hanım eşini 2004 yılında Lösemi hastalığından kaybetmiş. Eşi henüz 35 yaşındayken bu illet hastalığa yenik düşmüş. Ardından oğlu Umut henüz hayatının baharında üniversite sınavlarında, tıp fakültesini kazanacak kadar puan almış. Kemoterapi tedavisi altında ikinci sınava ambulans ile getirilmiş. Aldığı puanla Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümüne yerleşmiş. Tedavi görmesi gerekiyormuş. Ne yazık ki 2014 yılında lösemi hastalığına yenik düşerek hayatını kaybetmiş. Filiz hanım hayatın gerçeklerinden kaçmamalıyız dedi, yaşanılan bunca acılara rağmen umudunu yitirmedi. Lösemili çocuklara kucak açtı. Belki acılarını bir nebzede olsa dindiriyor, anne yüreğini ferahlatıyor. Filiz hanım hayatını şimdi doktor oğlu ve torunu ile devam ettirirken umuda yolculuğa da devam ediyor. Filiz hanımın çabalarına destek olmak için arkadaşlarım ile gönüllü olarak, Lösemili çocuklarımızla sevgimizi paylaştık. Onların hastalığına derman olamasak da morallerini biraz olsun yükseltmek için birlik olduk” dedi. 

“Vanlı hemşehrimiz Murat Gürbüz sesimize ses verdi”

Amerika’da yaşayan Vanlı hemşehrimiz Murat Gürbüz’ün de kendilerine maddi destek verdiğini söyleyen Demirhan, “Sosyal medya üzerinden bizlere ulaşan duyarlı üyelerimiz oldu. Vanlı hemşehrimiz Murat Gürbüz 30 yıldır Amerika'da yaşıyor. Sesimize ses vererek lösemili çocukları mutlu etmek için maddi destek de bulundu. Biz de değerli hemşehrimiz Murat Gürbüz’ün sağladığı maddi destekle pijama, çamaşır, havlu, terlik, su, oyuncak ve ıslak mendil gibi hediyeler alarak, çocuklarımızı sevindirdik. Sınır tanımayan, yüreği Van’da olan duyarlı hemşehrilerimize teşekkür ediyoruz. Bizler hayatımız boyunca acıyla, tatlıyla yaşarız. Önemli olan pes etmemektir. Yaşanılan acılar, yitirilen canlar hayatımızın sonu olmuyor. Hayat her ne olursa olsun bir şekilde devam ediyor. Yardımlaşmak, paylaşmak ve duyarlı olmak güzeldir” ifadelerini kullandı. 

Vansesi Özel Haber

Bakmadan Geçme