1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI KUTLU OLSUN!


1 Mayıs'ı dünya halkları emeğin bayramı diye kutlarken bizde ise bahar bayramı diye yutturmaya çalıştılar. Emekçiler direnince yasaklar geldi. El ele ve omuz omuza halayların çekileceği meydanları; panzerler, elinde kalkan ve cop olan polisler dahası arka planda süngü takmaya hazır askeri mangalar doldurdu.
Karanlık güçler emek ve alın terini kana bulayıp toplumsal kaosu yaşatmak için hain pusuların senaryolarını yazıp kurgulayarak sahneledi. Eylemci kitlelerin üzerine uzaktan konuşlandırılmış keskin nişancılara tetik düşürüldü.
1 Mayıs; baskının, acının, hüznün ve gözyaşına dönüştürüldü.
İşçi sınıfı kanadı... Sokaklar karıştı... Emek ve sermaye arasındaki çelişki keskinleşti. Toplu sözleşme ve her türlü uzlaşmalar ya rafa kaldırıldı veya sürüncemede bırakıldı.
Ancak mücadele bitmedi. İşçi sınıfının kararlı ve inançlı evlatları, sarı sendikacılığı elinin tersiyle iterek örgütlenme alanlarını genişletti. İnternetin sosyal paylaşım siteleri de var olan emekçi örgütlenmesini, anında karar alıp uygulama mekanizmasını kolaylaştırdı.
Avrupa Birliğinin dayatmaları da emekçinin lehinde gelişti. Dünya 1 Mayıs İşçi bayramına bahar kılıfı uyduranlarla alay etti, gülünç buldu.
Meydanların yasaklandığı, halayların cop ve tazyikli suyla durdurulduğu, panzerlerin insanlar üzerine yürüdüğü günler geride kaldı. Bu yıl 1 Mayıs'ta tüm çalışanlar için işçi bayramı tatili ilan edildi.
'Günlerin bugün getirdiği
Baskı ve zulüm kandır' Dizelerinin yerini yeni kazanımların özgüven duygusu aldı.
İşçi sınıfı ayaklarına ve ellerine kelepçe olan sarı sendikacılığın her türlüsünü ve devlet bürokrasisini söküp kopardığında emek ve sermaye ilişkilerinde daha uygarca ilişkiler yaşanacak. Bunun için de tek yol bütün iş alanlarında sarı sendikacılığın çelmelerine takılmadan örgütlenmektir.
İşçi sınıfının güçlü örgütlenmesi; keyfi devlet yönetimlerine, yargının etki alanlarında tutulmasına, savaşçı ve ikiyüzlü politikaların keyfi yapılanmalarına da engel olacaktır.
(1993 yılına ait 1 Mayıs afişi) VAN HABERLERİ HABER VAN

Bakmadan Geçme