100. Yıl yok sayıldı!

1915'in mağduru olan, dünyanın önemsediği, tarihçilerin, bilim insanlarının, siyasilerin, yazarların dikkat çektiği Van'ın 100. Yılı yok sayıldı.

Van 1915'te Ruslar tarafından işgal edildi. İsyancı ve işbirlikçi Ermeni çeteleri tarafından 30 bin Vanlı Müslüman katledildi. Güzel Van yakılıp yıkılarak geleceği mahvedildi. Üç yıl süren işgal sonrası 2 Nisan 1918'de düşman işgalinden kurutuldu Van.

Geçen yıl Van'ın kurtuluşunun 100. Yıl dönümüydü.

Van için çok anlamlı bir yıldı 2018.

Görevden vazife çıkardık. Kurum ve kuruluşlar tarafından 100. yıl nedeniyle gerçekleştirilebilecek etkinliklerle ilgili önerilerimizi 2017'den itibaren haber ve köşe yazılarımızda gündeme getirerek duyurduk. Çağrımızı sağır sultan duydu.

Davet edildiğimiz resmi toplantılarda 100. yılın Van ve Vanlılar için önemini ayrıntılarıyla anlattık. Bunlarla da kalmadık. 100. Yıl ile ilgili hazırladığımız kutlama etkinlikleri öneri dosyasını yetkililere teslim ettik.

Van'ın tanıtımı, Vanlılar ve Van dostlarının birlik beraberlikleri için 100. yılın fırsat olduğunu siyasilere, yetkililere, ilgililere anlattık. 2018'e Van'ın damgasını vuralım dedik.

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ...

Bakmadan Geçme