120.000 bin personel alımı yapılacak! MEB ve GSB bünyesine alım yapılacak

İşkur, MEB ve GSB bünyesine personel alımı yapacağını açıkladı. İşkur'un yayınladığı ilanlara göre, 2023 yılında 120.000 kişiye istihdam sağlanacak. Bu istihdamın yarısı Milli Eğitim Bakanlığı okullarında, yarısı ise Gençlik ve Spor Başkanlığı kurumlarında gerçekleşecek. Alınacak personellerin kadroları ise Temizlik Personeli ve Koruma ve Güvenlik Görevlisi olarak belirlendi.

TAKİP ET

İşkur, iş arayanlar ile iş verenler arasında güvenli bir köprü oluşturuyor. İşkur'un son ilanı ile MEB okullarına ve GSB kurumlarına personel alımı yapılacağı duyuruldu. Alımların İşkur üzerinden gerçekleştirileceği ve farklı kadrolarda personel alınacağı da ifade edildi. Okulların açılmasına az bir süre kala, personel ihtiyacının karşılanması için alımların hızlandırıldığı da bildirildi.

İşkur'un yayınladığı ilanlarda, alım yapılacak tarihler ve şartlar da yer aldı. Buna göre, MEB bünyesine 60 bin, GSB bünyesine ise 60 bin personel alınacak. MEB bünyesine alınacak personellerin temizlik görevlisi kadrosunda olacağı, GSB bünyesine alınacak personellerin ise koruma ve güvenlik görevlisi kadrosunda olacağı belirtildi. Ayrıca, deprem bölgesinde de istihdam sağlanacağı da duyuruldu.

Alım şartları;

İşkur üzerinden yayımlanan personel alımları için adaylardan;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kuruma kayıtlı olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (a) ve (c) bentleri kapsamında SGK'ya bildirilmiyor olmak ve isteğe bağlı sigortalılık hariç aynı Kanunun 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı olmamak veya belirtilen kapsamda sigortalı sayılmamak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim öğrencileri hariç) şartlarına haiz olmaları istenmektedir.

Bakmadan Geçme