19 EYLÜL GAZİLER GÜNÜ TÖRENLE KUTLANDI

Van'da 19 Eylül Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı.

Van Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na Valilik, Garnizon Komutanlığı, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve Türkiye Muharip Gaziler Derneği çelenklerinin sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam etti. Daha sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılmasıyla devam eden program, protokol üyelerinin Türkiye Muharip Gaziler Derneği ziyaretiyle son buldu.

19 Eylül Gaziler Günü kutlama programına Van Vali Vekili Faruk Bülent Baygüven, Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, İl Emniyet Müdürü Mehmet Suat Ekici, Tuşba Belediye Başkanı Salih Akman, ilçe kaymakamları, kurum amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.

BAHÇESARAY
Bahçesaray ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla bir tören düzenlendi.
Bahçesaray 15 Temmuz Parkı'nda düzenlenen törene; Bahçesaray Kaymakamı Muhammet Öztabak, İlçe Jandarma Komutan Vekili Jandarma Kıdemli Başçavuş Abdullah Başar, Bahçesaray Belediye Başkan Yardımcısı Ramazan Takmaz, Kıbrıs Gazisi Maksut Ali Maskan, AK Parti İlçe Başkanı Cumali Sabırlı, kamu kurum amirleri ve öğrenciler katıldı. Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulmasıyla başlayan tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi. Tören sonrası Kaymakam Öztakak, Kıbrıs Gazisi Maksut Ali Maskan'a hediye takdim etti.

ÖZALP
Özalp ilçesinde 19 Eylül Gaziler Günü törenle kutlandı.
Kaymakamlık önünde düzenlenen tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasıyla başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile devam eden tören, günü anlam ve önemini belirten konuşmanın ardından son buldu. Törene Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik, Garnizon Komutanı Piyade Binbaşı Yiğit Yüksel, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Seyfi Türkyılmaz, Milli Eğitim Müdürü M. Salih Aksoy, İlçe Emniyet Amiri Murat Özdoğan, kamu kurum ve kuruluş amirleri, gaziler ve şehit yakınları katıldı.
Daha sonra Özalp Kaymakamı Abdulkadir Çelik; protokol üyelerini ve gazi ile şehit yakınlarını makamında ağırlayarak çeşitli hediyeler verdi.iha

Bakmadan Geçme