2. Lig play-off'ta final zamanı

TFF 2. Lig play-off finalinde Bucaspor ve Şanlıurfaspor yarın karşı karşıya geliyor.

Burhan Ergin

TFF 1. Lig'e yükselecek üçüncü takım yarın belli oluyor. Kıyasıya mücadelelerin yaşandığı TFF 2. Lig Kırmızı ve Beyaz Grup'ta şampiyon olan iki takım Kocaelispor ve Çorumspor doğrudan Spor Toto 1. Lig'e yükseldi. Toplamda 3 takımın yükseleceği TFF 1. Lig'e yükselecek son takım ise yarın Bucaspor ve Şanlıurfaspor'dan biri olacak.

Çift maç üzerinden oynanan play-off yarı final müsabakasında İskenderunspor'u 4-1 mağlup eden Bucaspor finale adını yazdırarak, Anagold Erzincanspor'u 5-2 mağlup eden Şanlırfaspor'un rakibi oldu. Perşembe günü saat 19:00'da Medaş Konya Büyükşehir Stadyumunda oynanacak karşılaşmayı; Zorbay Küçük, Ceyhun Sesigüzel, Erdem Bayık ve Burak Pakkan hakem dörtlüsü yönetecek.

Kırmızı Grup temsilcisi Bucaspor Sait Karafırtınalar teknik sorumluluğunda sahaya; Kıvanç Küçükkarış, Emre Erdem, Onur Özcan, Erhan Kartal, Çağrı Giritlioğlu, Furkan Çil, Ahmet Aslan, Saruhan Fındıkcı, Berke Bıyık, Erhan Çelenk ve Mehmet Fuat Gölbaşı onbiriyle çıkması bekleniyor.

Bucaspor oynadığı 38 maçta 24 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyetle 81 puanla ligi ikinci sırada tamamlayarak, rakip fileleri 63 kez havalandırıp kalesinde 22 gol gördü.

İnişli-çıkışlı bir sezonun ardından Bucaspor, Birinci Lig'in kapısına dayandı. TFF 2. Lig Kırmızı Grup Play-Off yarı finalinde İskenderunspor'u iki maçta da yenerek adını finale yazdıran sarı-lacivertlilerde camia tek yürek oldu. Bucaspor, Şanlıurfaspor'u yenerek 1. Lige yükselmek istiyor.

TARAFTAR KONYA'YA ÇIKARMA YAPACAK

Son olarak 2014-2015 sezonunda Bucaspor takımı ilçeyi Birinci Lig'de temsil etmiş, o sezon sarı-lacivertliler küme düşmüştü. Taraftarlarda takıma olan inancını gösterirken, final müsabakası için Konya'ya çıkarma yapacak. Bucaspor'un başarısında büyük pay sahibi Erhan Çelenk, İskenderunspor zaferinin ardından büyük sevinç yaşadı. Tecrübeli futbolcu, galibiyet sevincini 2 yaşındaki kızı Doğa'yla birlikte kutladı.

Beyaz Grup temsilcisi Şanlıurfaspor Zafer Turan teknik sorumluluğunda sahaya;

Aydın Bağ, Feyyaz Belen, Alpay Koçaklı, Cumali Bişi, Kemal Rüzgar, Erkam Develi, Seyit Gazanfer, Mehmet Yiğit, Mehmet Alp Kurt, Mert Çapar ve Barış Gök onbiriyle çıkması bekleniyor.

Şanlıurfaspor oynadığı 36 maçta 22 galibiyet, 9 beraberlik, 5 mağlubiyetle 75 puanla ligi ikinci sırada tamamlarken, rakip fileleri 75 kez havalandırıp kalesinde 25 gol gördü.

ŞANLIURFASPOR HAZIRLIKLARINI KONYA'DA SÜRDÜRÜYOR

Play-Off final karılaşması için Konya'ya giden Şanlıurfaspor, kısa bir dinlenmenin ardından çıktığı antrenmanla hazırlıklarına kaldığı yerden devam etti. Geçtiğimiz haftalarda dizinden ameliyat olan Bünyamin Balat'ın dışında herhangi bir eksiğin olmadığı takımın antrenmanı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. Teknik Direktör Zafer Turan ve yardımcılarının tüm futbolcularla birebir ilgilendiği antrenmanda performans da yüksek tutuldu. Turan, takımın moral motivasyonunun gayet yüksek olduğunu, futbolcuların maçı kazanacaklarına inandıklarını, 6 yıldır 1. Ligden uzak kaldıklarını, yarın Bucaspor maçıyla 1. Lig hasretine son verip tekrar olmamız gereken yerde olacağız. Geçmişte 20 sezon 1. Ligde yer almış olan Şanlıurfaspor bugün taraftarıyla, futbolcusuyla, yönetimiyle, kenetlenerek kazanmak için elinden gelen her şeyi fair-play çerçevesinde yapıp mutlu sona ulaşacaktır.

FİNAL MAÇINI A SPOR VERECEK

TFF 2. Lig Play- Off Finali'ni A Spor ekranlara getirecek. Grup finallerinde kazanarak Birinci Lig'in kapısına dayanan Bucaspor ve Şanlıurfaspor kritik finalde karşı karşıya gelecek. 15 Haziran Perşembe günü oynanacak maç saat 19:00'da A Spor kanalından canlı olarak ekranlara gelecek.

Yorumlar 2
Vanspor 15 Haziran 2023 12:32

Bucaspor başarlar dileriz.

Vanspor 15 Haziran 2023 12:32

Bucaspor başarlar dileriz.

Bakmadan Geçme